36 V Klopboormachine

36 V Klopboormachine kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke 36 V Klopboormachine uit voorraad leverbaar.
  • Professionele 36 V Klopboormachine, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de 36 V Klopboormachine het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide 36 V Klopboormachine.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Metabo leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de 36 V Klopboormachine en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

36 Volt Accu Klopboormachine

De 36 Volt accu klopboren zijn de zwaarste accu klopboormachines die wij in ons assortiment hebben. Deze 36V accu klopboormachine is geschikt voor echt alle klopboorwerkzaamheden. Voor langdurig of dagelijks seriematig gaten in steen, beton of andere harde materialen boren, is deze 36V klopboormachine de juiste keuze. Je zou natuurlijk kunnen overwegen naast je accuklopboormachine een (accu) SDS+ boorhamer aan te schaffen als je veelvuldig en langdurig in beton moet boren

Een klopboor is een uitgebreide variant op de elektrische boormachine. Klopboormachines zijn van een klopfunctie voorzien om efficiënter in baksteen of beton te boren. De boor wordt dan krachtig heen-en-weer bewogen in de lengterichting van de machine. Door deze 'hamerslag' wordt het materiaal verpulverd, terwijl de draaiende boorkop het boorgruis afvoert. Bij de gewone klopboormachine wordt de kloppende beweging verkregen door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor. De klopbeweging is niet voelbaar als er geen druk op de boor staat. De klopbeweging neemt toe naarmate meer druk wordt uitgeoefend op de boor. Zowel de rotatiesnelheid als de uitgeoefende druk beïnvloeden de efficiëntie. Voor het zwaardere werk kun je beter een boorhamer gebruiken, hierbij wordt het hamermechanisme onafhankelijk aangedreven waardoor de boorhamer een veel grotere slag kan toedienen dan een klopboormachine. Een 36V klopboormachine is een stuk lichter en daarmee handzamer dan een boorhamer met gelijk Voltage. Een boorhamer is gemaakt voor het zware werk, maar je doet wel concessies aan de handzaamheid. Voor de lichtere werken is een klopboormachine dan vaak een betere compromis tussen kracht en gewicht.

Veiligheid en gezondheid

Doordat de gebruiker vrij veel druk moet uitoefenen op de machine, moet hij daarmee een deel van de arbeid/energie leveren. Boren met de klopfunctie is dan ook veel vermoeiender dan normaal boren. De hevige trilling kan bovendien gevoelloosheid veroorzaken in hand en arm. Gebruik op een onstabiele ondergrond (bv. ladder) is ten zeerste af te raden. Het volume van het geluid van een kloppende boormachine kan ruim boven de toegestane geluidsnorm komen. Daarom raden wij dringend aan de juiste gehoorbescherming te gebruiken.

Wat heb je nodig?

Als je op het punt staat een nieuwe 36 Volt accu klopboormachine aan te schaffen of je oude snoerloze klopboor te vervangen, zul je jezelf af moeten vragen waar je deze voor gaat gebruiken. Allereerst is het van belang om te bepalen of je ermee gaat boren, schroeven of allebei! Maar dat is nog niet alles. Er valt nog wel wat meer te kiezen. Zo zijn er accu-klopboormachines verkrijgbaar in diverse Voltages van 10,8 Volt tot wel 36 Volt. En dan ook nog met een borstelloze motor of juist niet. Een machine met een laag Voltage is lichter in gewicht, maar zal ook minder krachtig zijn. Een installateur met veel beugelwerk zal zijn keuze sneller laten vallen op een lichtere 10,8 of 14,4 Volt klopboormachine die rank en licht is terwijl een professional in de ruwbouw of renovatiewerkzaamheden vaak zal kiezen voor 36 Volt.

Heb je eenmaal een 36 Volt accu klopboormachine gevonden dan speelt vervolgens de accu een belangrijke rol. Als vuistregel kun je hierbij aanhouden dat het uithoudingsvermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ampères per uur (Ah). Lage Ah's? De accu is dan net zo sterk, maar houdt het minder lang vol dan een zwaardere variant van hetzelfde Voltage.

Alle A-merken, ruime keuze

Bij Gereedschappelijk heb je ruime keuze in alle A-merken. Heb je eenmaal een merk van je voorkeur dan kun je ervoor kiezen een 'kale' accu-klopboormachine aan te schaffen die past op je eigen accu's. Let er hierbij op dat de accu's ook daadwerkelijk passen. Vuistregel hierbij is dat een 36 Volt accu alleen onder een 36 Volt machine past. Een 14,4 Volt of 12 Volt accu eenvoudigweg niet gaat passen op andere Voltages.

Wil je hulp of advies?

De keuze is reuze in de wereld van accu klopboormachines. Daarmee kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de nieuwste accu boormachines, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van jouw favoriete merk!

Stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon.

Voltages

Wij leveren accu klopboormachines die werken op voltages van 10.8V tot 36V. De 3.6V machines zijn zeer geschikt voor heel precies werk zoals het in elkaar zetten, of uit elkaar halen van apparaten en het boren van zeer kleine en precieze gaten. De modellen die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het ruigere werk, het echte boren en het stevige schroeven, bijvoorbeeld in de bouw zijn 18V en 36V modellen erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accu gereedschap. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8/12, 14.4, 18, 28 en 36 Volt machines ziet. Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10,8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 12V accu kan produceren voor je accuboormachine.
Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van de accuboormachine en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter op 4 à 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accu klopboormachine.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu klopboormachines niet alleen voordelen. Belangrijkste voordeel van een accu klopboormachine is dat deze niet direct afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Helaas betekent dit ook wel dat je de energie altijd met je mee moet dragen. Dat betekent dat de accu's niet te zwaar uitgevoerd mogen worden en dus de kracht van een normale boormachine zullen missen. Een ander groot nadeel van het gebruik van accu's is het feit dat ze leeg kunnen raken. Om dit probleem op te lossen kunt u ofwel overwegen een normale boormachine op netstroom te kopen, of te zorgen dat u altijd een volledig opgeladen reserveaccu bij de hand heeft. Vrijwel alle accu boormachines worden standaard met twee accu's geleverd.

Accu's

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kun je lekker door blijven werken met je accu klopboormachine.

Merken

Wij leveren alleen accu klopboorsystemen van gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals MakitaHitachiDeWALTBoschMetabo en vele andere A-merken.