Blog

Afstand meten met een digitale afstandsmeter
Welke tegelsnijder heb ik nodig?

Welke tegelsnijder heb ik nodig?

Vakkundig tegels snijden is de snelste manier om tegels te bewerken. Het klinkt vrij eenvoudig, maar een ervaren tegelzetter weet wel beter.
Met een tegelsnijder maak je met het snijwieltje een kleine kras in de glazuurlaag van de tegel. Het breekvoetje achter dit wieltje breekt vervolgens de tegel. Let altijd op of het snijwieltje van de tegelsnijplank nog soepel loopt - dus niet piept - anders verliest het snijkracht en kan de tegel op onverwachte punten scheef breken in plaats van recht, zoals bedoeld. Het is ook van groot belang, het klinkt zo logisch, maar dat de tegelsnijder op een stabiele ondergrond staat. Zoals een vlakke vloer of stabiele werktafel.

1 november 2021
393 view(s)

Wat is MW?

Wanneer we het hebben over de hoeveelheid stroom die door elektrische systemen wordt opgewekt, gebruiken we eenheden die watt worden genoemd. Watts beschrijven de snelheid waarmee elektriciteit van moment tot moment wordt gebruikt of opgewekt. Een LED-lamp van 15 watt verbruikt 15 watt stroom over een bepaalde periode van tijd. Naast de watt zelf gebruiken we verschillende verwante eenheden wanneer we het hebben over elektriciteit en stroomverbruik en -opwekking.

30 oktober 2021
433 view(s)
Verschillende bouwstofzuigers

Verschillende bouwstofzuigers

Vraag jezelf eerst af welk type klusser je bent. Dit speelt namelijk een grote rol in je keuze voor een geschikte bouwstofzuiger. Werk je bijvoorbeeld veel met hout of ben jij meer bezig met steen materiaal? Bouwstofzuigers zijn gemaakt voor het opzuigen van grof materiaal zoals houtsnippers of juist erg fijn stof zoals boorgruis. Sommige bouwstofzuigers kunnen nat materiaal opzuigen of hebben een blaasfunctie om op moeilijk bereikbare plekken stof weg te kunnen blazen.

30 oktober 2021
100 view(s)
Wat is de beste terrasverwarmer?

Wat is de beste terrasverwarmer?

Het hebben van een patio is geweldig, vooral wanneer je gasten wilt uitnodigen om buiten te zitten. Maar het kan frustrerend zijn om een terras te hebben en het een groot deel van het jaar niet te kunnen gebruiken vanwege slecht weer of lage temperaturen. Gelukkig kun je parasols of andere meer definitieve overkappingen plaatsen om de regen van de terrasstoelen weg te houden, en een goede terrasverwarmer houdt de temperatuur aangenaam ongeacht het seizoen.

29 oktober 2021
96 view(s)
Wat is de eenheid van stroomsterkte?

Wat is de eenheid van stroomsterkte?

De eenheid van stroomsterkte is de ampère (A), een SI-eenheid die elektrische stroom meet. 1 ampère, geschreven als 1A, is gelijk aan de stroom die vloeit met een elektrische lading van één Coulomb per seconde. 

Ampères vertellen ons de snelheid waarmee elektrische lading in een elektrisch veld of circuit stroomt. Sommige mensen vinden het gemakkelijker om elektrische stromen te visualiseren op dezelfde manier als waterstromen die door een buizenstelsel stromen, met dit verschil dat elektriciteit door draden stroomt. 

28 oktober 2021
2659 view(s)
Wat is doe-het-zelf?
DIY

Wat is doe-het-zelf?

De doe-het-zelf-aanpak is steeds populairder geworden met de komst van online gidsen en instructieve YouTube-video's. Het feit dat je geen expert inhuurt om de klus te klaren, betekent niet dat je niet nog steeds kunt profiteren van professionele expertise en ervaring. Met zoveel hoogwaardige informatie en andere bronnen binnen handbereik, zijn er vrijwel geen grenzen aan de vaardigheden die iedereen kan leren als hij voldoende gemotiveerd is.

27 oktober 2021
81 view(s)
Wat is roest?
FAQ

Wat is roest?

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met roest; het is een veel voorkomende stof die we vaak aantreffen op metalen voorwerpen. Onze dagelijkse ervaringen vertellen ons dat roest vaker voorkomt op oudere voorwerpen en voorwerpen die aan de elementen zijn blootgesteld. Maar deze waarnemingen geven geen antwoord op de fundamentele vraag wat roest eigenlijk is. De precieze definitie zou je wel eens kunnen verrassen.

25 oktober 2021
146 view(s)
FAQ

Wat is IP44?

Het IP-classificatiesysteem is alomtegenwoordig in moderne elektronica. Maar ondanks dat het overal om ons heen te vinden is, bestaat er nog steeds veel verwarring over wat het nu eigenlijk betekent. IP staat voor Ingress Protection en geeft aan hoe goed een product bestand is tegen het binnendringen van vaste deeltjes en vloeistoffen. Hoe hoger de IP-waarde van een product, hoe beter het bestand is tegen het binnendringen van externe deeltjes en vocht. De IP-waarde geeft ook aan hoeveel bescherming mensen hebben tegen bewegende delen in het product.

24 oktober 2021
753 view(s)
Wat is verticuteren?

Wat is verticuteren?

Voor de meeste mensen bestaat hun tuin uit twee lagen: het gras en de planten die er groeien en de grond waar ze uit groeien. Er is echter nog een derde laag waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Deze derde laag zit tussen de andere twee in en bestaat uit een assortiment van organisch afval. Dit mengsel van levend en dood materiaal wordt vilt genoemd. Sommige bestanddelen van vilt, zoals klein maaisel, zullen in een gezond gazon snel worden afgebroken, maar andere bestanddelen kunnen veel langer duren. Als de opbouw van vilt sneller gaat dan de afbraak, zal de viltlaag steeds dikker worden.

23 oktober 2021
191 view(s)