Verschillende bouwstofzuigers

Verschillende bouwstofzuigers
Posted in: Klustips

Vraag jezelf eerst af welk type klusser je bent. Dit speelt namelijk een grote rol in je keuze voor een geschikte bouwstofzuiger. Werk je bijvoorbeeld veel met hout of ben jij meer bezig met steen materiaal? Bouwstofzuigers zijn gemaakt voor het opzuigen van grof materiaal zoals houtsnippers of juist erg fijn stof zoals boorgruis. Sommige bouwstofzuigers kunnen nat materiaal opzuigen of hebben een blaasfunctie om op moeilijk bereikbare plekken stof weg te kunnen blazen.

Een van de meest gestelde vragen is waar de L- en M-klassen voor staan. De L-klasse is geschikt voor het opzuigen van eenvoudige en onschadelijke stoffen. Denk hierbij aan stoffen zoals huisstof en aarde. Deze stofzuigers bieden voor elektrisch gereedschap een degelijke stofafzuiging. De M-klasse (midden klasse) biedt een betere stofafzuiging dan de L-klasse. Deze is geschikt voor alle houtstoffen zoals stoffen van plamuur, vulmateriaal en lak, gips, cement, beton, tegellijm en verven zoals latex- en olieverven of kwartshoudende materialen zoals zand en kiezelstenen. 

Bouwstofzuigers zijn te gebruiken, net zoals huishoudstofzuigers, mét en zonder stofzak. Echter wordt er aanbevolen om de bouwstofzuiger te gebruiken met stofzak, zo blijft de opvangbak schoon.
De bouwstofzuigers kan je grofweg in 4 categorieën indelen. Tot 800W, 800W-1199W, 1200W-1399W en 1400W+. 

De bouwstofzuiger kan ook worden gebruikt om aan te sluiten op uw machines, zodat er geen stof in het rond vliegt.

30 oktober 2021
96 view(s)