Lasapparaat

Lasapparaat kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Lasapparaat uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Lasapparaat, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Lasapparaat het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Lasapparaat.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Festool leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Lasapparaat en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Lasapparaat

Eén van de definities van lassen is: het verbinden van materialen door middel van druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de lasplek in vloeibare of bijna vloeibare toestand wordt gebracht, terwijl materiaal met ongeveer dezelfde samenstelling wordt toegevoegd, waardoor de te verbinden delen aan elkaar vast komen te zitten. Anders dan bij solderen smelt bij lassen ook het materiaal van het werkstuk, dus niet alleen het toevoegmateriaal.

Merken en soorten Lasapparaten 

Wij van Gereedschappelijk bieden alleen A-merken lasapparaten aan: 

Er zijn veel verschillende soorten lasapparaten. 
Wij zullen alleen de veel gebruikte lasapparaten kort toelichten.

Elektroden Lasapparaat

Bij elektrode lasapparaat wordt een elektrische boog getrokken tussen het oppervlak en de elektrode. Deze boog zorgt voor de warmte die nodig is om de elektrode het werkstuk te laten smelten. Elektroden bestaan uit een metalen kerndraad en een bekleding. De kerndraad geleidt de stroom en dient als toevoegmateriaal. De bekleding beschermt het materiaal tegen corrosie. Toepassingen: Staal, ijzer.

Inverter Lasapparaat

Een inverter lasapparaat kunt u in principe hetzelfde gebruiken als een elektroden lasapparaat. Het verschil zit voornamelijk in het gebruik van transformatoren, waardoor een inverter lasapparaat lichter is dan een elektroden lasapparaat. Toepassingen: Staal en ijzer.

MIG lasapparaten

MIG/MAG staat voor Metal Inert Gas/Metal Active Gas. Het zijn eigenlijk twee verschillende soorten lassen maar omdat het enige verschil het gebruikte gas is wordt het toch als hetzelfde soort lassen gezien. Bij deze twee lasprocessen wordt er tijdens het lassen continu een draad aangevoerd. Tussen deze draad en het werkstuk wordt de boog in stand gehouden. Het smeltbad wordt beschermd door het beschermgas. Bij MIG-lassen gaat het om een inert gas (een gas dat niet snel reageert met de omgeving, bijvoorbeeld argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium); bij MAG om een actief gas (bijvoorbeeld kooldioxide of argonmenggassen met Ar, CO2 en O2). Toepasbaar bij: ijzer, RVS en aluminium.

TIG Lasapparaten

TIG is de afkorting voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de engelse naam voor wolfraam. Dat is een heel sterk metaal . TIG lassen maakt gebruik van een inert gas. Bij TIG-lassen wordt de warmte verkregen door een plasmaboog te trekken tussen de elektrode van wolfraam en het werkstuk. Door de hoge smelttemperatuur van wolfraam (3410 °C) smelt elektrode niet af. (De temperatuur van het werkstuk ligt tussen de 6000 à 7000 graden, maar door het langsstromende beschermgas heeft de elektrode maar een derde van de temperatuur van het werkstuk.) Het toevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd. Toepassingsgebied: dunne platen, hooggelegeerde staalsoorten (b.v. RVS) en aluminium.

Voordelen en Nadelen

Het gebruik van lasapparaten bij het verbinden van materialen heeft een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen.

Voordelen

Een lasverbinding is vaak sneller, goedkoper en eenvoudiger toe te brengen dan de alternatieven.
Het is bestand tegen hoge temperaturen.
De krachtsoverbrenging van een dergelijke verbinding is beter dan b.v. bij klinken.
In tegenstelling tot het gebruik van klinknagels wordt de constructie niet verzwakt.
Een lasverbinding kan glad afgewerkt worden, dus geeft weinig weerstand en ziet er mooi uit.
Lasverbindingen zijn licht, sterk en stijf.

Nadelen

Een verbinding met behulp van een lasapparaat is niet demonteerbaar
Bij het lassen en de afkoeling erna kan krimp optreden.
Alleen min of meer gelijke materialen kunnen aan elkaar gelast worden.
Bij het gebruik van lasapparaten treedt een structuurverandering op in het materiaal waar het werkstuk van gemaakt is.

Wilt u hulp of advies?

Bij Gereedschappelijk is er een enorme keuze uit lasapparaten, dus weet u nou niet of een elektrode lasapparaat voor uw klus geschikt is, dan kunt u altijd bellen. De medewerkers van Gereedschappelijk staan klaar om u te helpen. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van het nieuwste lasapparaat, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van uw favoriete merk!

Heeft u verder nog vragen stel uw vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zo kunnen wij u helpen om het beste mig lasapparaat te kopen tegen de scherpste prijs. Zie hier onze contactinformatie