Accu Stofzuigers van Makita starten met behulp van Bluetooth

Makita innoveert met automatisch startende accu stofzuigers

Er wordt massaal overgestapt van gesnoerde naar 18 Volt of 2x 18 Volt accu stofzuigers. Bij Makita gaan ze echter nog een stap verder: draadloze communicatie tussen Makita accumachines en een Makita accustofzuiger. Met behulp van AWS, een op Bluetooth® gebaseerde techniekwaardoor volledig snoerloos én stofvrij werken is nog makkelijker geworden.

Auto-start Wireless System (Makita AWS)  Het tegelijk starten van machine en stofzuiger is gemeengoed bij gesnoerde combinaties. In de praktijk blijkt echter dat bij gebruik van accumachines het aanzetten van de stofzuiger vaak vergeten wordt. Met de Bluetooth® connectie van AWS is dat probleem door Makita ook verleden tijd. Met de introductie van de AWS 2x18V stofzuiger DVC864 komt namelijk ook het stofzuigersnoer te vervallen (let op: de slang blijft wel ;)). De nieuwe accuzuiger van Makita heeft een D-label van TNO StofVrij Werken gekregen en dat kan alleen bij voldoende zuigkracht. Er kan hierdoor met alle houtsoorten verantwoord gewerkt worden en in beton en kalkzandsteen geboord worden tot 16 mm.

AWS en automatische snelheidscontrole (Makita ADT)  Machines met AWS worden stapsgewijs geïntroduceerd. Makita startte in december met de 2x18V invalcirkelzaag (DSP601). In januari 2018 is daar de 18V 125 mm haakse slijpers (DGA512/DGA514) en 2x18V 260 mm radiaal afkortzaag (DLS111) bij gekomen. Later volgt de 2x18V 40 mm combihamer (DHR400). Niet alleen zijn de machines uitgerust met AWS maar ook met Automatic torque Drive-Technologie (ADT), die elektronisch de toeren en het koppel aanpast aan de behoefte. Deze sturing behoudt bij weerstand de constante snelheid om soepel en efficiënt te kunnen blijven zagen, slijpen of boren. Ofwel automatische snelheidscontrole voor behoud van kracht.