Boor en beitel aansluiting voor boor en breekhamers

Boor en beitel aansluiting voor boor en breekhamers Er zijn diverse aansluitingen voor schrapers, boor-, combi- en breekhamers. De meest bekende nu zijn het door Bosch uitgevonden systeem SDS-PLUS en SDS-MAX. Maar er zijn ook nog diverse zeskant aansluitingen. Om in het landschap van aansluitingen meer duidelijkheid te geven hebben wij ze voor je op een rij gezet.

SDS-Plus aansluiting: voor boorwerkzaamheden tot maximaal 28mm. Wij adviseren om vanaf 24mm over te stappen op het SDS MAX systeem. Breekwerkzaamheden met SDS-plus alleen voor de lichte werkzaamheden als een sleuf weghakken, tegels en andere lichte breekwerkzaamheden. SDS-MAX aansluiting: voor boor werkzaamheden tot 40mm. Uiteraard met de juiste boren hiervoor. Bij het het boren van diepe gaten adviseren wij om voor te boren met een kortere lengte, zelfde diameter. Breekwerkzaamheden zijn mogelijk voor de grotere sloop en breekklussen, vergeet ook niet dat de machine ook groter en zwaarder is. Steekas aansluiting. Deze aansluiting werd gebruikt voor boren voor een aantal combihamers uit het verleden. Zowel de machines als de boren zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar. (Makita modellen HR3520B, HR3850B en HR5000)

SW17

De SW17 aansluiting staat voor zeskant 17 mm en wordt gebruikt voor combi- en breekhamers tot een slagkracht van +/- 7 Joule. We kennen 2 vormen voor deze aansluiting. Beitel aansluiting: Deze aansluiting wordt gebruikt voor beitels en deze zijn nog steeds beschikbaar vanuit ons assortiment. Boor aansluiting: Deze aansluiting werd gebruikt voor boren. Ze vallen onder de SW17 aansluiting, maar hebben in feite een 13 mm zeskant aansluiting. Deze 13 mm zeskant viel dieper in de machine waar het roterende onderdeel zat. Zowel de combihamers als de boren zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar.

SW19

De SW19 aansluiting staat voor zeskant 19 mm en werd gebruikt voor beitels voor een aantal combi- en breekhamers uit het verleden. De machines zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar. De beitels zijn wel verkrijgbaar.

SW19HK

De SW19HK aansluiting staat voor zeskant 19 mm, specifiek voor schrapers en werd gebruikt voor beitels voor een aantal schrapers uit het verleden. De machines zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar. De beitels zijn wel verkrijgbaar

SW21

De SW21 aansluiting staat voor zeskant 21 mm en werd gebruikt voor beitels voor een aantal breekhamers uit het verleden. De machines zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar. De beitels zijn wel verkrijgbaar.

SW21K

De SW21K aansluiting staat voor zeskant 21 mm en werd gebruikt voor beitels en boren voor een aantal combi- en breekhamers uit het verleden. De machines en boren zijn uit ons assortiment en niet meer verkrijgbaar. De beitels zijn wel verkrijgbaar.

SW28.6

De SW28,6 aansluiting staat voor zeskant 28,6 mm en wordt gebruikt voor breekhamers. De beitels en de machines zijn nog gewoon beschikbaar en bestelbaar uit ons assortiment. SW30. De SW30 aansluiting staat voor zeskant 28,6 mm en wordt gebruikt voor breekhamers. De beitels en de machines zijn nog gewoon beschikbaar en bestelbaar uit ons assortiment.   Waar de boren en beitels bij staan die in het assortiment zijn, kunt u ons gewoon bellen op NL: 053-8508424 BE: 02 4010595 Whatsapp: 06-15223400! Dit artikel is mede tot stand gekomen door de fijne samenwerking met Makita Nederland BV