Bosch Blauw meettechniek, wat is er nieuw?

Dit najaar introduceert Bosch veel nieuwe innovaties, waaronder op gebied van Bosch Blauw meettechniek. Bosch Professional introduceert een nieuwe warmtecamera, de GTC 230 C, en een nieuwe warmtedetector, de GIS 1000 C. Met deze twee nieuwe parels in het assortiment, heeft Bosch een gebruiksvriendelijke toevoeging gebracht aan het ontdekken van warmteverlies zonder ingewikkelde meetprocedures. Dit maakt bouw, verbouw en verkoop veiliger en beter geïnformeerd.

Thermal imaging als hulp met de GTC 230 C

Verstoppertje spelen doen we in de weekenden wel, doordeweeks is daar geen tijd voor. Daarom biedt Bosch Professional de GTC 230 C thermische camera. Hiermee worden zwakke plekken gemakkelijk en snel gevonden en gedocumenteerd. Niet alleen foto’s, maar ook video’s kunnen met een resolutie van wel 4800 pixels worden vastgelegd. Vervolgens biedt een 3.5 inch touchscreen de mogelijkheid de temperatuur van iedere gemeette plek afzonderlijk te bekijken. De warmtecamera  laat automatisch de warmste en koudste plek zien. Met behulp van micro SD of micro USB is het vervolgens mogelijk om de de gegevens naar je computer te sturen, waar ze verder behandeld kunnen worden. Nu nog een selfie.

Precieze metingen meteen behandelen met de GIS 1000 C

Nog even snel een appje naar je vrouw of dit nou echt een leuke ansichtkaart is voor je schoonmoeder, behoort (helaas) al tot de orde van de dag. Alleen met thermische gegevens ligt dit meestal wat ingewikkelder. Laat de C van connectie nou net in de productnaam van de thermodetector GIS 1000 C zitten. Via de geïntegreerde camera kunnen foto’s gemakkelijk en snel via een Android en iOS app verzonden en verwerkt worden. Hierdoor behoort een snel consult met uw opdrachtgever eenvoudigweg tot de mogelijkheden, zelfs wanneer u meerdere projecten tegelijk heeft lopen. Via een kleurenschaal wordt u duidelijk op de hoogte gehouden van de temperatuurgradaties en afwijkingen daarbinnen. Een 2.8 inch kleurendisplay maakt alle data eenvoudig leesbaar. Daar krijgen wij het wel warm van. Mocht u het van deze twee apparaten nou warm noch koud krijgen, dan hebben wij goed nieuws voor u. Bosch Professional meettechniek biedt sinds dit najaar ook de GLM 50 C afstandsmeter aan, die via Bluetooth data kan overdragen naar uw smartphone, tablet of pc. Zoals u van Bosch gewend bent, is deze afstandsmeter even eenvoudig bedienbaar als haar andere producten. Daarnaast komt Bosch met geüpdate hoekmeters en hellingsmeters. Zo komt u in elk geval nooit van een koude kermis thuis.