Bosch draadloze 36 volt accu grasmaaiers

Bosch draadloze 36 volt accu grasmaaiers

Bosch introduceert de Bosch GRA48 professional en de Bosch GRA53 professional; twee krachtige grasmaaiers die gevoed worden door één of twee accu’s van 36 volt. Je kunt zelf kiezen of je voor één blok van 36 volt gaat, of toch liever met twee 36 volt krachtpatsers werkt. De laatste optie laat je tot wel een uur maaien op een acculading. En dat met minder kosten, minder uitstoot, minder trillingen en minder lawaai.

Grasmaaien is één van die dingen die mannen flink laten beseffen waar ze op dit moment in het leven staan. Niet als bonkige zeeman op een schip, niet als snelle jongen Max Verstappen achterna, en ook qua voetbal beperkt het zich tot schreeuwen langs de zijlijn. Waar ze dan wel staan? Op het grasveld het gras maaien. De helft van de tijd omdat ze dat zelf graag bij willen de houden. De andere helft van de tijd omdat vouwlief zei dat ’t moest. Je zou dus kunnen zeggen dat de helft van de tijd de grasmaaiende man door zijn vrouw aan het lijntje wordt gehouden. En die tijd van lijntjes en snoeren is nu voorbij, want we kunnen maaien op accu’s. Yeah!

Voordelen en specificities

In de inleiding verklapten we het al: maaien op accu’s leveren je portemonnee minder kosten op, de ijsbeertjes minder uitstoot, je polsen minder trillingen, en je buren minder lawaai. Zo neemt het WNF je donatie nog serieus, en de buren nemen je geklaag serieus wanneer ze hun kleinkinderen op visite hebben en je welverdiende zondagsrust weer verpesten.

Twee broertjes

In het accumaaisegment (schitterend woord voor galgje) levert Bosch ons twee broertjes: de Bosch GRA48 en de Bosch GRA53. Het verschil tussen deze twee is heel eenvoudig: de Bosch GRA48 maait op 48 centimeter breedte, en de Bosch GRA53 op 53 centimeter. Niet zou spannend zou je zeggen, maar dit vergt natuurlijk een geheel andere behuizing en vertanding.

Duurzaam en snel

Maaien op accu is natuurlijk niet alleen duurzaam vanwege minder uitstoot, wat natuurlijk ook nog eens in de luchtwegen scheelt. Maaien op accu is ook nog eens duurzaam, omdat de accupacks waar je de accu’s in schuift helemaal weatherproof zijn. Zelfs tegen een Twentse storm. Verder is het natuurlijk een beetje een angstige gedachte om ooit zonder stroom te komen zitten. Daar heeft Bosch aan gedacht: de accu’s zijn in 42 minuten helemaal weer opgeladen, en in slechts een half uurtje kun je met een 80% volle accu ook al weer aan de bak.

Zo stil, dat de kat in de boom kan slapen.