De perfecte kitnaad

Regelbaar toerental voor de perfecte kitnaad


De kitspuit is onmisbaar bij het afwerken van een woning. De toerenregeling op een goede kitspuit is daarbij essentieel. Bij de Makita DCG180ZXK en de Makita DCG140ZXK blijft deze altijd constant door de plaatsing aan de achterkant van de machine en met de schakelaar kun je makkelijk het toerental aanpassen. Als je deze afstemt op de viscositeit en de hoeveelheid kit of lijm en daarbij ook de snelheid waarmee de spuit wordt bewogen, zorgt dit voor een goede aanzet en een mooie finish.

Het verschil tussen 14,4 Volt en 18 Volt
Er wordt wel eens gezegd dat de 18 Volt kitspuit sterker is dan de 14,4 Volt; dit is echter een fabeltje. Qua bewerking zijn beide uitvoeringen volledig vergelijkbaar. Het enige verschil is dat de 18V accu op een ruimer aanbod van machines past dan de 14,4V. Verder zijn beide machines uitgerust met een kitpatroonhouder voor de meest voorkomende patronen, met daarbij een patroon om worsten te plaatsen. Ook is het mogelijk om met het patroon kit of lijm uit een emmer op te zuigen.

Ben je op zoek naar een kitspuit? Dan ben je aan het juiste adres bij Gereedschappelijk! Klik hier voor ons aanbod aan kitspuiten.