DeWALT gereedschap

DeWALT is een onderdeel van het Amerikaanse Black & Decker concern. Wij leveren alle gereedschappen van DeWALT. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek stuk gereedschap van DeWALT, dan kunt u altijd bellen of mailen.

Soorten gereedschap

DeWALT maakt elektrische gereedschappen voor in de bouw en houtbewerkingsindustrie. zo maken ze bijvoorbeeld boormachines, zaagmachines, pneumatische tackers en nietpistolen. maar ook gereedschappen die met de nieuwste diamanttechniek werken.

Veiligheid

DeWALT maakt zich ook druk om de veiligheid van zijn klanten en medewerkers. Ze praten er niet alleen over, maar maken er ook werk van. Zo werken ze bijvoorbeeld actief aan beperking van de stofproductie en ontwikkelen ze nieuwe vibratiebeheersings methoden.

Geschiedenis van DeWalt gereedschap

Het bedrijf is in 1924 opgericht door Raymond DeWALT. Hij was de uitvinder van de radiale-arm zaag. Toen het bedrijf nog niet zo lang bestond produceerden ze vooral de radiale-arm zaag en andere stationaire houtbwerkingsmachine. Tegenwoordig is het bedrijf heel groot gegroeit en na een aantal overnames waaronder die van het het Duitse bedrijf ELU produceert DeWALT een breed scala aan gereedschappen.

Sponsoring

Al sinds 1999 heeft Dewalt een sponsorcontract met de NASCAR coureur Matt Kensth lopen. Het lijkt er nu echter op dat door de slechte economische omstandigheden dit contract niet meer verlengd zal gaan worden. Kijk ook eens op de website van DeWALT: www.dewalt.nl