Fluistersnoeien met de Makita DUH551 heggenschaar

Fluistersnoeien met de Makita DUH551 accuheggenschaar

De Makita DUH551 accuheggenschaar maakt het mogelijk om te snoeien op plekken waar herrie ongepast is. Eerder werd de Makita DUH551Z al geleverd, maar Makita biedt deze nu ook aan als totaalpakket met twee accu’s en snellader als de Makita DUH551RM2. Met een totaalvermogen van 36 volt kom je zelfs door de stugste takken tijdens je jaarlijkse takkeklus.

Geluid waar geen haan naar kraait; dat is mogelijk met de Makita DUH551Z en Makita DUH551RM2 heggenscharen. Niet in de laatste plaats omdat er geen haan ís om te kraaien, want zoals Makita het zelf zegt: “door zijn lage geluidsproductie is deze professionele accuheggenschaar uitermate geschikt voor plekken waar lawaai niet op prijs wordt gesteld, zoals woonwijken, ziekenhuizen, begraafplaatsen, volkstuinen en scholen”. Nou, op die plekken zal inderdaad geen haan lopen die kan kraaien naar de geluidsoverlast, maar dat neemt niet weg dat het enige vocabulair van deze heggenschaar “ssssst!” is.

Snoeigemak

Los van het feit dat deze machine een heuse fluistersnoeier is, maakt Makita het met deze accuheggenschaar ook makkelijker om te snoeien. Zo is de Makita DUH551Z (zonder accu’s en snellader) en Makita DUH551RM2 (met accu’s en snellader) uitgerust met een snelheidsregeling, om zo de snelheid van de messen in te stellen is om zo efficiënt en veilig die heg een kopje kleiner te maken. Verder heeft deze heggenschaar van Makita een draaibare achtergreep, om zo maximale grip te hebben bij het verticaal-, diagonaal- en horizontaal snoeien.

Veiligheid

Los van het feit dat je met een accuheggenschaar nooit het snoer van je machine kun doorknippen, heeft Makita bij de DUH551 twee andere veiligheidsgimmicks ingebouwd. Zo stopt de motor automatisch wanneer de acculading onder een bepaald niveau komt om nog veilig door te gaan. Daarnaast zal een LED-indicator dat ook meteen kenbaar maken. Verder heeft de machine een elektrische rem die de heggenschaar snel en veilig tot stilstand kan brengen. En dat alles onder 91 decibel. Ook nog eens veilig voor je oren dus.