Koel op vakantie met uw caravan? Dat kan met de Eurom caravan airco!

Badend in het zweet word ik alleen wakker in de zonnige Provence. Mijn vrouw en twee dochters zijn vandaag gaan shoppen en ik voelde me écht niet geroepen ze vandaag lastig te vallen met mijn aanwezigheid. Ik heb slecht geslapen door de hitte, en mijn enigszins brakke toestand draagt nou niet bepaald bij aan mijn gemoedstoestand. Ik doe de gordijntjes van mijn caravan open en voel de zon branden op mijn voorhoofd. Aan het eind van de middag kunnen de temperaturen oplopen tot boven de dertig graden Celsius, maar het voelt nu al als een broeikas. Versuft begeef ik me richting de douche op de camping waar ik een lauwe douche neem. Het muntjessysteem laat mij niet langer douchen dan een minuut of vijf, waardoor ik noodgedwongen weer mijn caravan in geforceerd word. Nadat ik me heb aangekleed en mijn laatste snee brood naar binnen heb gewerkt staan de zweetdruppels alweer op mijn voorhoofd. Ik leg me er maar bij neer, ik heb geen zin om wéér te gaan douchen.

Heerlijk zo'n airco

Ik trek mijn teenslippers aan en loop anderhalve kilometer naar de plaatselijke bakker, of la boulangerie, zoals de dat hier zo mooi noemen. Ik open de deur en voel een verkoelende bries door mijn lichaam gaan. Airco; waarom had ik daar niet eerder aan gedacht? Met deze gedachte in mijn achterhoofd neem ik plaats op het bankje achterin de winkel, er zijn immers nog twee wachtende voor mij. Er gaat van alles door mijn hoofd; een stukje wielrennen straks, een frisse duik nemen in het zwembad, of misschien zelfs een avontuurlijk uitstapje naar de grotten van Thouzon. Ik kreeg ineens overal weer zin in! Monsieur, monsieur, puis-je vous aider? Ik zie dat de laatste wachtende de winkel verlaat, waarna de bakker mij vraagt of hij me kan helpen. In gebrekkig Frans bestel ik een halfje bruin en een paar croissantjes om hierna weer naar de camping te vertrekken.

Waar vind je een caravan airco?

Als ik la boulangerie weer verlaat is de hitte van buiten opeens niet meer zo’n probleem, het is alsof die airco als een soort oppepper fungeerde. Ik gooi mijn brood en croissants in de caravan en pak mijn laptop om vervolgens naar het campingrestaurantje te lopen waar ze draadloos internet hebben. Wat een verademing, zo’n moderne camping. Vol enthousiasme open ik mijn laptop om als een razende te googelen naar een airco voor in de caravan. Al snel kom ik uit op de Eurom AC2400. Na het lezen van een review enkele beoordelingen was ik er wel zeker van dat ik deze Eurom zou gaan kopen. Ook de prijs was zeker acceptabel, want zeg nou zelf, voor nog geen €400,- maak je de caravan een heel stuk aangenamer. Echter, wij zaten hier nog twee weken in Zuid-Frankrijk, en ik had geen zin mezelf én mijn gezin die tijd nog te pijnigen met slapeloze nachten in deze broeikas. Na een belletje met Gereedschappelijk en overleg met de campingbaas stond daar dan binnen een mum van tijd mijn eigen Eurom AC2400 caravan airco. Het installeren was een fluitje van cent en sindsdien hebben wij geen nacht meer wakker gelegen en zijn we elke ochtend fris en fruitig opgestaan.

Zowel een koele caravan als een koele slaapkamer

Het mooiste is nog dat deze airco niet alleen voor de caravan geschikt is, maar ook gewoon in de slaapkamer gebruikt kan worden! Voor nog geen €400,- dus een koele caravan én slaapkamer. Is zo’n investering nou tóch teveel, kijk dan ook eens naar de Eurom Safe Blade ventilator. Deze heeft naast een strak en onderhoudsvrij design ook nog eens veilige rubberen bladen; onderhoudsvrij, niet kapot te krijgen en ongevaarlijk, ideaal! Dan is het nu tijd jullie te verlaten en maar eens op de racefiets te stappen, au revoir!