Het einde van de zomer is bijna een feit. De dagen beginnen langzaam aan korter te worden, de nachten langer, de temperaturen lager, de regen heftiger. Maar liet ik me door deze redenen naar binnen  sturen? Was de zomer dan ook écht voorbij? Toen ik een paar jaar geleden op een feestje van een vriend van me was, ergens tegen het einde van september, waren de temperaturen al niet echt om over naar huis te schrijven. Het was de alcohol die ons warm hield maar, ondanks dat de goudgele rakkers hun best deden, was het behelpen. Gelukkig begreep de gastheer ons probleem en haalde hij een terrasverwarmer uit de garage. Hij sloot de gasfles erop aan en voila, het hele buitenterras verwarmd. Deze zomer heb ik vaak met mijn vader op het terras gezeten. De hele zomer hebben we gewerkt aan een traditionele houten patio, en hier willen we dit jaar nog lang van kunnen genieten. Hoe kan dit nou beter dan met een Eurom terrasverwarmer?

Eurom terrasverwarmer categorieën

Terrasverwarmers zijn kortweg in drie categorieën op te delen: staande terrasverwarmers, muurterrasverwarmers en parasolterrasverwarmers. De staande terrasverwarmer heeft een groot bereik, is relatief eenvoudig te verplaatsen en de Eurom THG12000 terrasverwarmer koop je bij Gereedschappelijk. De muur- en parasolterrasverwarmers hebben een iets kleiner bereik maar zijn dan ook compacter en hebben een lagere vanafprijs. Het instapmodel de Eurom Golden 1300 Comfort bij gereedschappelijk. Er zijn ook Eurom Partytent terrasverwarmer voor de gezellige feestjes in de partytent, en er is een zogeheten Eurom undertable terrasverwarmer beschikbaar die, zoals de naam al doet vermoeden, uw voeten onder de tafel heerlijk warm houdt. Dit laatste model is overigens óók op de tafel te plaatsen.

Tips voor het aanschaffen van een Eurom terrasverwarmer

  • Wilt u uw terrasverwarmer op gas hebben, of elektrisch? Gas is qua aanschaf goedkoper, maar elektrisch heeft een hoger rendement.
  • Zorg er ten alle tijden voor dat de terrasverwarmer niet in de wind staat, anders is het rendement nul.
  • Indien u besluit een staande terrasverwarmer te kopen, let er dan goed op dat deze een omvalbeveiliging heeft. Mocht iemand de terrasverwarmer per ongeluk omstoten, dan zorgt deze omvalbeveiliging ervoor dat de gasleiding automatisch afgesloten wordt om zo gevaarlijke situaties te voorkomen. Alle staande Eurom terrasverwarmers hebben een omvalbeveiliging.
  • Indien u een hangende terrasverwarmer koopt, kijk dan even naar de mogelijkheden om deze in de parasol te hangen. Bij sommige modellen kunnen de temperaturen nogal hoog oplopen, hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Ik ga hier bij mij thuis maar eens voorstellen een terrasverwarmer te kopen, zo’n hangende als de Eurom Golden Ultra terrasverwarmer past precies bij ons terras!  Laat je niet langer naar binnen sturen op een mooie nazomeravond, maar blijf nog even die twee uurtjes buiten met een lekker glaasje; de terrasverwarmers van Eurom maken het u mogelijk!