Innovatie met Makita haakse slijpers DGA504 en DGA505 Misschien wel het meest populaire stuk gereedschap op de werkplaats en in de schuur: de haakse slijper. Makita levert twee haakse slijpers met krachtige brushless motor en 18 volt accu voor draadloos slijpgemak. De DGA504 en DGA505 zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Continue efficiëntie

Wij van gereedschappelijk houden nogal van efficiëntie, en daar houden ze bij Makita ook van. De DGA504 en DGA505 hebben namelijk een high rotation – high torque functie. Hiermee “leest” de slijper met materiaal, of dit nou metaal, beton of hout is, en past haar toerental en kracht hier automatisch op aan afhankelijk van hoe zwaar de klus is. Zo slijpt u niet alleen efficiënt, maar bespaart u de machine ook nog eens onnodige belasting. Bovendien krijgt u een beter slijpresultaat. Wat ook onderdeel van de continue efficiëntie is, is dat u de capaciteit van de accu kunt aflezen middels een lampje.

Verkrijgbare modellen Makita haakse slijpers

Het zijn weliswaar twee machines, maar deze zijn samen verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen: de DGA504 is er in drie verschillende types, en de DGA505 in twee verschillende types.

  • DGA504ZJ (met Mbox, handgreep en een boven- en onderflens)
  • DGA504RMJ (met Mbox, handgreep, boven- en onderfles, twee 18 volt 4.0 Ah accu’s en oplader)
  • DGA504RTJ (met Mbox, handgreep, boven- en onderfles, twee 18 volt 5.0 Ah accu’s en oplader)
  • DGA505ZJ (met Mbox, handgreep, nokkensleutel en afbraamschijf)
  • DGA505RMJ (met Mbox, handgreep, nokkensleutel, afbraakschijf, twee 18 volt 4.0 Ah accu’s en oplader)

Bent u nog nieuwsgierig om het beestje bezig te zien? Bekijk dan dit filmpje van Makita waarin de DGA504 voorkomt:

Makita haakse slijpers; houd u haaks.