Makita EW2050H en EW3050H centrifugaalpomp

Dit jaar brengt Makita weer een hele serie innovaties uit, waarbij de nieuwe serie Makita 4-takt centrifugaalpompen niet mogen ontbreken. Want er mag dan wel een nieuw klimaat op komst zijn, maar de Makita waterpomp blijft altijd nodig om je erf te besproeien. De nieuwe pomp-toppers dit jaar zijn de Makita EW2050H, Makita EW3050H en de Makita EW3051H.

Je zult wel denken: “hebben die gasten van Gereedschappelijk het goedwies kapot ofzooo, het regent de hele zomer al!”. En ergens snappen we die gedachtegang wel, want op goedwies-gebied laten we weleens vaker een steekje vallen, inderdaad. Zo stunten we regelmatig met prijzen, en geven we soms zelfs gratis bier weg (ja echt). Maar - wij denken ook vooruit. Zo wordt het hier op kantoor al jaren steeds warmer, en zijn elke augustus de airco’s niet aan te slepen. De baas heeft zelfs stoelairconditioning in zijn auto! Had Al Gore toch soortvan gelijk.

Makita EW2050H

Daarom blijven waterpompen van groot belang voor iedereen met een flink gazon of met een weiland, en voorzien wij jullie daar natuurlijk graag in. De Makita EW2050H 4-takt waterpomp heeft een pompcapaciteit van 520 liter per minuut, en wordt aangedreven door Makita’s OHC-technologie, wat voor een automatische ontsteking en bedrijfszekere distributie zorgt. De Makita EW2050H is geschikt voor schoon water.

 

Makita EW3050H en Makita EW3051H

Maar natuurlijk heeft de EW2050H ook een groter broertje, namelijk de Makita EW3050H. Deze heeft dezelfde technologie als zijn kleine broertje, maar bijna een dubbele capaciteit: wel 1000 liter per minuut. Om dat even in een perspectief te plaatsen waar wij van Gereedschappelijk zo van houden: dat is ongeveer dezelfde capaciteit als van een waterkanon die op bedrijventerreinen gebruikt kan worden voordat de brandweer arriveert.  Waar de Makita EW3050H geschikt is voor schoon water, kan de Makita EW3051H ingezet worden voor semi-vuil water. De capaciteit van dit monster is ook 1000 liter per minuut, en dus genoeg om dat irritante buurjongetje met zijn waterpistool mee omver te krijgen. Of om gewoon je weiland mee nat te houden, ja, dat kan natuurlijk ook.

RJH