Makita DTW1001 en DTW1002 slagmoersleutels: digitaal instelbaar

  Dit jaar brengt Makita weer een hele serie innovaties uit, waarvan de nieuwe DTW1001 en DTW1002 slagmoersleutels er één zijn. We hebben geen idee hoe ze het elke keer weer presteren, maar qua brute kracht is dit weer een recordje in ons assortiment: 1050 Nm aan koppel uit een accu slagmoersleutel! En zoals je van Gereedschappelijk mag verwachten, drukken we dat graag even uit in een vergelijking. Want 1050 Nm koppel zegt niet zoveel zonder het te vertalen naar voor ons begrijpelijke taal. Zo heeft een Golfje 1.4 TSI een koppel van pakweg 250 Nm, een Dodge RAM 1500 heeft 550 Nm koppel, en een Porsche Panamera S heeft 800 Nm koppel. Dat lijkt Makita allemaal geen moer te schelen; 1050 Nm uit een machientje van pakweg drie-en-een-halve kilo met een 18v accu. Wat schitterend.  

DTW1001RTJ en DTW1002RTJ

Een beetje klus wordt niet geklaard zonder slag of stoot, vandaar dat specifiek voor elke klus een afzonderlijke Makita slagmoersleutel is uitgebracht. De Makita DTW1001RTJ (met twee accu’s en lader) en de DTW1001ZJ (zonder accu’s en lader) 3/4” aansluiting en is daarmee geschikt voor de klussen die zo’n grote overbrenging verlangen. De Makita DTW1002RTJ (met twee accu’s en lader) en de DTW1002ZJ (zonder accu’s en lader) is verder hetzelfde als zijn broertje, maar dan met een 1/2" aansluiting, wat deze slagmoersleutel geschikt maakt voor de fijnmaziger projecten die toch bakken met kracht verlangen.  

Duurzaam en efficiënt

Eén van de innovaties in deze torque wrench (klinkt zo mooi) is de overbrenging naar de slagkop. Om met deze hoeveelheid kracht om te gaan, heeft Makita de slagkop uitgerust met vier schroeven, wat de duurzaamheid natuurlijk ten goede komt. Voortbordurend op deze duurzaamheid, heeft Makita de DTW1001 en DTW1002 uiteraard uitgerust met koolborstelloze motoren, wat het energieverbruik alleen maar ten goede komt. Alsof je met je Dodge RAM naar Zuid-Frankrijk rijdt op één tank.  

Digitale instelbaarheid

Een andere innovatie die het echt wel waard is om te noemen, is de digitale instelbaarheid van het koppel. Geen schuifjes waar stof tussen kan komen, maar een simpele digitale instelling van de kracht die je nodig hebt voor je klus. In één oogopslag zichtbaar door middel van led-lampjes.