Vorig jaar werd er door de Inspectie SZW een aantal weken intensief gecontroleerd op stofafzuiging, en dit najaar hebben ze niet besloten om achterover te leunen – in tegendeel. Inspectie zal doorgaan, en daar spelen onze vrienden van Makita heel goed op in met Makita stofafzuiging oplossingen. Zo kun je via Makita zelfs gratis een stofafzuigadapter krijgen, mooi toch? Inspectie doet een hoop stof opwaaien, maar los van de boetes die u riskeert, is uw gezondheid en die van uw collega’s natuurlijk het belangrijkst. En dat kan bij Makita ook nog eens heel erg makkelijk: je bevestigt de adapter aan de slang van de stofzuiger, zet hem op de plek waar je gaat boren en vervolgens zuigt hij zichzelf vast aan de ondergrond. De adapter zit niet vast aan de machine, wat het stofvrije werken met Makita kinderlijk eenvoudig maakt. En ’t scheelt veel opruimwerk.

Welke adapter moet ik kopen?

Natuurlijk past niet elke adapter op elke machine, en is niet elke machine om mee te boren. Daarom heeft Makita een hele serie adapters uitgebracht die het mogelijk maakt om met je huidige machine alsnog stofvrij te kunnen werken. Alleen kan de keuze voor de adapter nog een lastig verhaal worden als je dat handmatig moet doen. Gelukkig heeft Makita hiervoor een tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig kunt zien welke adapter geschikt is voor uw machine.

Combiset

Natuurlijk kunt u een losse Makita stofzuiger kopen, maar Makita brengt ook combisets op de markt. Dit zijn complete sets van machine, stofzuiger en adapter. Bijvoorbeeld de DK0034X, DK0023 of de DK1174. Allemaal TNO gecertificeerd en goedgekeurd door de Inspectie SZW. Hiermee riskeert u boete noch stoflong. Zie meer over zo’n combiset in deze video, of check ons assortiment.