Montageset voor Makita DEAWST06 afkortzaag onderstel

Het superstabiele onderstel voor afkortzagen; de Makita DEAWST06, kennen we al een tijdje. Maar innovatie is pas innovatie wanneer het plaatsvindt in dingen die we al kennen. Daarom heeft Makita het gebruiksgemak van het DEAWST06 onderstel vergroot met een extra montageset waarmee je in een handomdraai van afkortzaag kunt wisselen, de Makita JM23610050. Oké, letterlijk twee handomdraaien dan. Maar dan is ’t ook geregeld.  

Op de werkplaats vindt het weleens plaats dat je een andere afkortzaag nodig hebt. Eentje met een ander bereik, eentje voor fijnmaziger zaagwerk, eentje voor ruwere klussen. In plaats van voor elke machine een apart onderstel aan te schaffen van een meier, komt Makita nu met de JM23610050 montageset voor het Makita DEAWST06 onderstel. Je monteert je afkortzaag simpelweg op deze extra set rails, en versleutelt hem met twee handomdraaien. Dit maakt het mogelijk om met diezelfde twee handomdraaien een andere afkortzaag op het onderstel te monteren. Hou je meer tijd over om te doen waarvoor je geroepen bent.

Twee handomdraaien

Nou zijn wij bij Gereedschappelijk redelijk no-nonsense, dus moesten we het “in een handomdraai” even uittesten. Dat hebben we gedaan, en zijn tot de conclusie gekomen dat het er twee zijn. Maar dan heb je de zaag ook wel echt verwisseld. Je bevestigt de montageset simpelweg aan je afkortzaag, die vanaf dat moment precies past op het DEAWST06 onderstel. Met twee hendels fixeer je vervolgens moeiteloos de zaag, waarna je verder kunt met je klus.

Check deze video:

Compabiliteit met Makita afkortzagen

Natuurlijk wil je wel dat deze montagekit op al je Makita afkortzagen past. Niet dat je het hele assortiment aan Makita afkortzagen in je bezit hebt, maartoch. De montageset is geschikt voor de volgende machines:

-Makita LS0815FL

-Makita LS1016LB

-Makita DLS713RTE

-Makita BLS713Z

-Makita LS1018L

-Makita LS1040F

-Makita LS0714FLB

-Makita LS1216LB

RJH