Op de bouw een volle smartphone met de Makita ADP05

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven, maar toch komt het maar al te vaak voor dat we met een lege accu zitten. Daar heeft Makita iets voor bedacht: de Makita ADP05. Een hele mond vol, maar het is een manier om je Makita accu te gebruiken om je telefoon mee op te laden. Elke Makita 14,4 en 18 volts Li-ion-accu kan worden aangesloten op deze USB-adapter om nooit meer met een lege telefoon te zitten!

Natuurlijk is het supermooi wat we tegenwoordig allemaal met onze telefoon kunnen. Foto’s maken, dumpertfilmpjes bekijken in je pauze, je collega’s de foto’s van je pasgeboren dochtertje laten zien, muziek streamen, en oh ja, ook nog eens bellen. Te gek. Maar al die functionaliteiten vallen weg op het moment dat je batterij leeg is. Dan geen Naomi van Gereedschappelijk meer, geen Radio NL meer, en ook je vrouw niet meer kunnen bellen als je in de file staat en je later op de avond aan de onvermijdelijk koude biefstuk zit. Bah.

Dat kan voorkomen worden met volle batterij! De Makita ADP05 is een USB-adapter met twee stofvrije USB-poorten, waardoor het mogelijk is om ook nog eens de telefoon van je collega mee op te laden. Of natuurlijk je iPad, want deze adapter kun je natuurlijk ook gebruiken om je tablet een nieuwe energieboost mee te geven. Je schuift simpelweg de USB-converter op je vertrouwde 14,4 volt- of 18 volt Makita accu en vanaf dat moment heb je direct op de USB-poort de beschikking over de capaciteit van je Makita accu. Een korte rekensom leert ons dat dit betekent dat je met een Makita BL1850 ongeveer drie keer je iPhone 6 kunt opladen! Eigenlijk maak je van je accu een powerbank, maar dan eentje die je altijd in je bus hebt liggen. Gewoon uit je gereedschapskist, en kost pakweg twee tientjes.

Bespaart je een hoop koude schnitzels…