Pompen met die speakers met de Makita DMR108

Pompen met die speakers met de Makita DMR108

 

Makita introduceert dit jaar vele nieuwe innovaties in haar gereedschap, maar ook in bouwplaats-ondersteunend materiaal draagt Makita haar steentje bij: met de Makita DMR108 bouwradio kun je met je Makita accu (en natuurlijk ook op netstroom) de bouwplaats vullen met andere geluiden dan die boorhamer van je collega.

Of je nou net zoals oma Grietje 50 Cent pompt door je speakers, de bouwplaats constant gevuld is met de vrijdagavondmixtapes van Slam FM, of dat je het ouderwets bij Radio NL houdt; de Makita DMR108 laat je alles tussen DJ Hardwell en zanger Rinus horen.

Het broertje van…

Natuurlijk het Makita een vrij ruim assortiment aan bouwradio’s, maar hierin vindt verandering plaats: de Makita DMR108 bouwradio volgt de oude Makita DMR106B op, waarmee de Makita DMR108 dus vele broertjes kent op vlak van speakers. Wel is de DMR108 het meest geavanceerde broertje door het mogelijk te maken muziek via bluetooth af te spelen. Zo hou je je telefoon dus gewoon in je broekzak!

35 uur op één acculading

Nuchter als we ook bij Gereedschappelijk zijn, vragen we ons natuurlijk graag af hoe lang zo’n radio dan meegaat op een volle accu. Het antwoord, door Makita getest met een 5.0 Ah accu, is 35 uur. Bijna een volle werkweek dus, op één acculading. Indien je gebruik wil maken van de bluetoothfunctie, zul je het met iets minder moeten doen. Dan houdt de Makita DMR108 het ongeveer één werkdag uit met een acculading. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, mocht je een fan zijn van Wimmie Bouma; we denken dat je collega’s er dan eerder mee stoppen dan je accu.

 

Compabiliteit

Of je Makita accu op deze radio past? Ja natuurlijk! De Makita DMR108 laat je dansen op elke Makita accu tussen de 7,2 volt en 18 volt, waaronder de nieuwe Makita CXT accu’s. Verder heeft de Makita bouwradio een USB-aansluiting waarmee je tijdens het spelen ook nog eens je telefoon kunt opladen. En mocht zelfs Radio NL je te modern zijn; ook de vertrouwde piratenzenders die alleen op de AM-band te ontvangen zijn, weet de Makita DMR108 uit de ether te vissen.

De Makita DMR108 is nu te koop bij Gereedschappelijk.