Slim en efficiënt schroeven

Slim en efficiënt schroeven


Steeds vaker gaan vakmannen over op gebruik van accumachines, merken we bij Gereedschappelijk. Technische innovaties bij grote gereedschapsmerken spelen hierbij een rol. Neem bijvoorbeeld de gesnoerde schroevendraaiers zoals de Makita FS2300 en Makita FS2500; deze zijn nu ook op accu verkrijgbaar, als Makita DFS250 en Makita DFS251. De ingenieurs van Makita hebben de machines hierbij ook nog eens verbeterd, door een manier van slim en efficiënt schroeven te ontwikkelen.

Meer meters met een lading
Een klacht die we vaak hoorden van gebruikers, is dat er een vastzetknop ontbreekt op de accumachines. Hierdoor was continu doorwerken praktisch onmogelijk, wat natuurlijk geen gewenste eigenschap is. Veel nieuwe gebruikers twijfelen ook aan de werkduur van de accu als gevolg van continu werken. Makita komt nu met een oplossing; het auto-start-stopsysteem. Ervaren gebruikers merken meteen het verschil in gebruik; meer meters op één acculading!

Hoe werkt het auto-start-stopsysteem?
Het start-stopsysteem houdt in dat de machine pas begint met schroeven als de bit wordt ingedrukt en hierdoor dus heel zuinig omgaat met energie. Bij dit mechanisme wordt de motor bij het bereiken van het aandraaimoment volledig uitgeschakeld, maar bij het starten van het plaatsen van de volgende bevestiging weer direct ingeschakeld. Zo hoef je de schakelaar niet meer handmatig aan en uit te zetten. Op deze manier is het dus mogelijk om op één dag meer schroeven te bevestigen zonder de accu te verwisselen.

Meer over de schroefmachines
Zoals eerder genoemd, beschikken de schroefmachines DFS250 en de DSF251 van Makita over dit systeem. De Makita DFS250 is geschikt voor het schroeven van vezelcement, hout en gips op hout en metalstuds. De Makita DFS251 is bijvoorbeeld geschikt voor het vastmaken van platen met damwandprofiel, ofwel gevelbekleding. De machine is speciaal gemaakt voor vakmannen en -vrouwen die met zelfborende zeskantbouten werken. Beide machines zijn prettig in gebruik door de balans, het lage gewicht en de fijne, compacte pasvorm. Deze machines zijn tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar bij Gereedschappelijk. Ervaar nu het vrije werken! Geen haspels en snoeren meer die te kort zijn en in de weg zitten!