Uithoudingsvermogen met de 5.0Ah Makita DUR141RT accutrimmer

Uithoudingsvermogen met de 5.0Ah Makita accutrimmer

 

De Makita DUR141RF kenden we al; een accutrimmer op basis van een 3.0Ah accu. De Makita DUR141RM kenden we ook al; een accutrimmer op basis van een 4.0Ah accu. Maar nu komt Makita met een nieuwe telg in de accutrimmers: de Makita DUR141RT – met jawel, 5.0Ah. Hiermee wordt het mogelijk om nóg langer te maaien dan voorheen op basis van 14,4 volt.

Het is goed om te merken dat Makita iets aan het uithoudingsvermogen van ons, vaklui, doet. Ze zeggen dat de man het gemiddeld slechts twee minuten volhoudt, nou weet ik niet of die cijfers ook voor hoveniers gelden, maar met de Makita DUR141RT moet het mogelijk zijn dit toch aanzienlijk te rekken tot de duur van een gazon.

Draaigemak

De Makita DUR141RT is natuurlijk een easy-to-use machine, zeker door de 5.0Ah accu. Maar dat is niet de enige voorwaarde om een eenvoudig te gebruiken machine te ontwikkelen. Dat weten ze bij Makita heel erg goed, daarom hebben ze het gewicht van de Makita DUR141RT weten te beperken tot een schappelijke 2,9 kilogram. Je zou er haast je kind nog mee laten maaien. Verder heeft de Makita DUR141RT een verstelbare handgreep, waarmee verticaal maaien stukken aangenamer wordt voor je rug en polsen. Net als natuurlijk het gegeven dat dit maaikanon in hoogte verstelbaar is.