Van 10,8V naar 12V met Bosch

Bosch verandert van 10,8V naar 12V


Vanaf 2017 worden alle 10,8 Volt Bosch Professional elektrisch gereedschappen accu’s en laders van vervangen door 12 Volt apparaten, ze zijn volledig compatibel.

Bosch Professional is in januari 2017 begonnen met het vervangen van alle 10,8 V producten met 12 V producten. Zo zal geleidelijk het hele assortiment vervangen worden.

De ‘12’ in de nieuwe naam voor de productgroep is de maximale accuspanning van 12 V en deze is er nu in plaats van het oude 10,8 V, die voor de gemiddelde accuspanning stond. In andere delen van de wereld, bijvoorbeeld Noord-Amerika, is deze verandering al doorgevoerd. Op dit moment gaan er meer landen deze verandering volgen, waaronder Bosch Professional in Nederland. Dit om te zorgen dat er betere adviezen gegeven kunnen worden en zodat het voor u, de consument, het duidelijkst is.

De nieuwe Bosch Professional 12 V gereedschappen blijven volledig compatibel met de oude 10,8 V elektrische gereedschappen, accu’s en oplaadapparaten. Alle 10,8 V en 12 V gereedschappen kan u gebruiken binnen deze voltklassen.

Kom je er alleen niet uit, dan mag je altijd naar Gereedschappelijk bellen, chatten of whatsappen voor advies.