Vier nieuwe Makita 18 Volt combisets

Makita staat bekend om zijn voordelig geprijsde 18V combisets, waarmee je in een keer veel waar voor je geld in huis haalt. Sinds kort zijn de sets in een nieuw jasje gestoken en zijn er nieuwe sets bijgekomen.  

Voor boren, schroeven en slijpen; de Makita DLX2152TJ1

Inhoud van deze 18V combiset: DDF480 schroef- en boormachine, DGA504 haakse slijpmachine, 2x 5,0 Ah accu's en 2 Mboxen. De Makita DDF480 heeft 2 functies: schroeven en boren. Meest duurzame 18 V allrounder met meer werkvolume. Uitgerust met een energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor. Daarnaast heeft deze machine een hoog ergonomisch werkcomfort door uitstekende machine-accu balans en comfortabele softgrip. De Makita DGA504 is een lichtgewicht, maar sterke 125 mm accuslijper met zeer prettige overbelastingsbeveiliging. Dankzij de verhoogde efficiëntie van de koolborstelloze motor met elektronische sturing, levert deze 18 V machine bijna dezelfde prestaties als een gesnoerd model.  

Voor slijpen, schuren, zagen, snijden en schrapen; de Makita DLX2154TJ1

Inhoud van de 18V combiset: DGA504 haakse slijper, DTM51 multitool, 2x 5,0 Ah accu's inclusief Mbox De Makita DGA504 is een oscillerende multitool. Deze machine is ideaal voor de volgende werkzaamheden: schuren, schrapen, snijden, zagen en renoveren.Extra veelzijdige machine vanwege het brede verbruiksartikelen assortiment voor diverse bewerkingen. Ideale machine voor renovatie- en verbouwingswerkzaamheden. Mogelijkheid de bladen te plaatsen in 12 verschillende hoeken om met gemak en eenvoud te werken in de kleinste hoekjes en ruimten. Uitgerust met een soft start: wat zorgt voor een rustige start zodat de machine niet schokt bij het inschakelen. Voorzien van herstartbeveiliging: om na stroomstoring ongewild starten te voorkomen. Ergonomische grip voor comfortabel werken. Voorzien van LED verlichting, ideaal voor bewerkingen in donkere ruimten. De Makita DGA504 is in de DLX2152TJ1 combiset beschreven.  

Voor boren en (slag)schroeven in hout en beton; de Makita DLX3050MV1

Inhoud van deze zeer complete 18V combiset: DDF480 schroef- en boormachine, DTD146 slagschroevendraaier, DHR242 combihamer, stofafzuigunit, 3x 4,0 Ah accu's en een toolbag. De DHR242 is een SDS+ combihamer met ingebouwde stofafzuiging. Hiervoor is dus geen losse stofzuiger meer nodig. Deze machine heeft een hoge productiviteit door zijn energie efficiënte koolborstelloze motor. De boorkop geschikt voor SDS-PLUS boren is verlengd voor minder speling. Duurzame machine door beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu. Door de pasvorm van de machine is het gemakkelijk en prettig boren in zowel plafond, vloer als in de muur. Ideale boorhamer voor gaten tot 14 mm, maar kan tot 24 mm in beton. De rubberen vibratie absorberende ophanging zorgt voor ongehinderde stroomtoevoer onder alle omstandigheden. Deze machine maakt tevens onderdeel uit van het door TNO-gecertificeerde stofvrij werken aanbod. De DTD146 is dé specialist in zware verbindingen (M10-M14). De machine is erg compact, maar biedt maximaal maar liefst 160Nm koppel. Duurzame machine door beveiliging tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading van de accu. Door unieke bouw goed beschermd tegen stof en vocht. Met ingebouwde verlichting, die na het loslaten van de schakelaar 10-15 seconden blijft nabranden. Dit is handig om in niet goed verlichte ruimten de volgende bevestiging te vinden. De Makita DDF480 is ook beschreven bij de DLX2152TJ1 combiset.  

Voor divers zaag-, slijp-, boor- en (slag)schroefwerk; de Makita DLX6042T

Dit is de meest complete 18V combiset van Makita die verkrijgbaar is. Deze set bestaat uit maar liefst 5 machines, waarbij 3 accu's meegeleverd worden. Inhoud van deze zeer complete 18V combiset: DSS501 cirkelzaag, DJV182 decoupeerzaag, DGA504 haakse slijper, DHP480 schroef- en boormachine, DTD146 slagschroevendraaier, 3x 5,0 Ah accu's en een toolbag. De DSS501 is een heavy duty snoerloze cirkelzaag. Licht maar krachtig door 5,0 Ah accu's met Li-ion technologie. Door het lichte gewicht en goed gebalanceerde compacte ontwerp ideaal voor verticaal en bovenhands gebruik. Zaagdiepte indicatie op de beschermkap, daardoor snel en gemakkelijk op juiste diepte in te stellen. Uitgevoerd met een robuuste RVS zool voor een langere levensduur. Luchtstroom blaast zaagsel weg van de machine De DJV182 is de opvolger van de populaire DJV180ZJ. Precies zaagresultaat door unieke vierkante zaag-as waardoor de zaag niet draait. Schone zaaglijn door gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen. Extreem lage vibratie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving. Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap. Met toerentalregeling: makkelijker zagen door dikke materialen en toerenregeling voorkomt vervorming in materiaal. Uitgerust met drie pendelstanden voor efficiënt zagen: van fijn tot grove afwerking. Voor dagelijks intensief zagen. De DHP480 is de meest duurzame 18 V allrounder met meer werkvolume. Uitgerust met een energiezuinige en onderhoudsvrije koolborstelloze motor. Deze machine kent 3 functies: boren, schroeven en klopboren. Daarnaast is voorzien van een klopfunctie waardoor boren in steen mogelijk is. Hoog ergonomisch werkcomfort door uitstekende machine-accu balans en comfortabele softgrip. Uiterst duurzaam dankzij koolborstelloze motor: lagere warmte ontwikkeling en hogere beveiliging. De machine blijft tijdens werkbelasting constanter in zijn toeren: blijft op kracht. Ook bij zwaardere belasting. Daarmee verzet de DHP480 meer werkvolume t.o.v. eenzelfde machine met 4-polige motor. De DGA504 en de DTD146 zijn reeds uitgelicht bij de voorgaande sets.