Zuiniger en productiever met de nieuwe Makita 10,8 volt schroefboormachines

Makita komt dit jaar met een hele serie aan innovaties, en een nieuwe lading aan efficiënte boor- en schroefmachines kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. Makita brengt ons de DF032, DF332 en HP332 in een 2.0Ah en 4.0Ah versie. Deze machines worden gekenmerkt door hun compactheid, maar ook door de nieuwe koolborstelloze technologie. Dit zorgt ervoor dat je langer kunt doorwerken op één accu. En is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Hoor je David Attenborough al what a wonderful world zingen?

Meestal zijn wij van Gereedschappelijk wel fan van die hele dikke machines die krachtenrecordjes breken, en daarmee ook betonnen muren neerkrijgen of Chuck Norris kunnen laten huilen. Van die machines die niet zouden misstaan in een Terminator film, of er goed uit zouden zien in de knuistjes van Sylvester Stallone. Maar deze Makita 10,8 volt schroefboormachines zijn van een compleet andere orde. Dit zijn geen krachtenrecordjes, maar efficiëntierecordjes. Machines waarmee je niet meteen een kast sloopt terwijl je hem in elkaar probeert te zetten, en waarmee je je 12-jarige dochtertje ook nog een keer de fijne kneepjes van je vak kunt aanleren, zonder dat de machine meteen haar polsen ontwricht.

Makita DF032DSAJ en Makita DF032DSMJ

De Makita DF032DSAJ is in deze serie het model met een 1/4” zeskant aansluiting, bijzonder geschikt om overal grip te houden met bitsets, en die gemakkelijk te verwisselen. De Makita DF032DSAJ heeft twee toerentalstanden en een maximumkoppel van 35Nm. Natuurlijk wordt deze geleverd met twee 10,8 volt accu’s van 2.0Ah per stuk. De Makita DF032DSMJ is verder hetzelfde, maar iets krachtiger door de 4.0Ah accu’s die standaard meegeleverd zijn. Dit maakt deze machine geschikt om tot wel 10mm in metaal te boren!

Hij lijkt op zijn broertje, maar heeft een nét iets andere aansluiting op de bit of boor; de Makita DF332DSAJ is het model met een normale aansluiting die we kennen van andere gangbare boormachines, wat deze schroefboormachine toegankelijk en universeel maakt in gebruik. Deze wordt geleverd met twee 2.0Ah accu’s. De Makita DF332DSMJ is, net als zijn broertje, gelijk in specificaties, maar wordt geleverd met twee 4.0Ah accu’s.

Makita HP332DSAJ en Makita HP332DSMJ

En om toch nog een beetje beukwerk voor elkaar te krijgen met deze compacte en zuinige machines, leveren onze Japanse vrienden de Makita HP332DSAJ; dezelfde schroefboormachine, maar dan met klopfunctie. Hiermee wordt het mogelijk om ook in steen te boren tot 8mm diep. Daarnaast is de Makita HP332DSMJ ook verkrijgbaar – je raadt het al – met twee accu’s van 4.0Ah.

Dus: begin jij na de bouwvak met nieuwe en compacte technologie voor het kleinere werk? Check dan zeker deze drie nieuwe machines van Makita!