Makita Aggregaat

Filteren

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een generator die door een motor wordt aangedreven en zodoende in staat is om elektriciteit op te wekken. Een aggregaat wordt vaak gebruikt op plaatsen waar energie van groot belang is, bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Als de stroom uitvalt, levert de aggregaat de benodigde energie tot de storing voorbij is. Een aggregaat wordt daarom ook wel een nood aggregaat, nood generator of noodvoeding genoemd. Een aggregaat kan ook worden gebruikt op plekken waar geen netstroom aanwezig is. Gereedschappelijk is de online aggregaat dealer. Door ons uitgebreide assortiment zult u bij ons altijd de juiste aggregaat kopen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aggregaat

Een aggregaat kan, wanneer nodig, energie opwekken. U kunt een aggregaat gebruiken wanneer u ergens geen stroom heeft, maar ook als noodoplossing bij stroomuitval. Op de bouw is een aggregaat erg prettig, omdat er vaak wordt gewerkt in omgevingen waar (nog) geen netstroom aanwezig is. Het gebruiken van een aggregaat zorgt ervoor dat u zonder problemen kan beginnen aan uw werkzaamheden, met of zonder stroom.

Hoe werkt een aggregaat?

Een aggregaat is een stroomopwekker die u kunt gebruiken in een omgeving zonder stroom. De werking van een aggregaat kunt u vergelijken met de werking van een auto. Benzine of diesel zorgt er voor dat er een minuscule ontploffing ontstaat in de aggregaat. Dit brengt een as in de aggregaat in beweging, door het bewegen van deze as komt er energie vrij. Zodoende kan een aggregaat energie leveren.

Hoe sluit u een aggregaat aan?

Een aggregaat is een noodstroomvoorziening, deze hoef je dus niet echt aan te sluiten. Er moet brandstof in de aggregaat zitten zodat deze ‘zijn werk’ kan doen. Er worden dingen op een aggregaat aangesloten, niet andersom!

Hoeveel olie in aggregaat?

De hoeveelheid brandstof in een aggregaat, hangt af van de grootte van de aggregaat. U kunt bij de specificaties vinden hoeveel brandstof er in de aggregaat moet. In de specificatie wordt dit vaak de tankinhoud (in liter) van een aggregaat genoemd. De tankinhoud van een aggregaat kan variëren van een paar liter tot meer dan honderd liter.

Welke aggregaat heb ik nodig?

Welke aggregaat u nodig heeft, hangt van verschillende factoren af. Wij zullen eerst de verschillende aggregaat soorten gaan bespreken en vervolgens aandachtspunten bij het kopen van een aggregaat. Aan de hand van deze informatie kunt u erachter komen welke aggregaat u nodig heeft!

De soorten aggregaat

Wij hebben 3 verschillende soorten aggregaten in ons assortiment:
1. De benzine aggregaat
2. De diesel aggregaat
3. De fluisteraggregaat

Aggregaat op benzine

Deze aggregaat werkt, zoals de naam al zegt, op benzine. Een benzine aggregaat heeft een aantal voordelen. Allereerst hebben de meeste benzine aggregaten een groot vermogen, waardoor deze geschikt zijn voor zware apparatuur. Ook is de benzine aggregaat relatief stil ten opzichte van een diesel aggregaat.

Aggregaat op diesel

Een aggregaat op diesel heeft, net als de benzine aggregaat, vaak een groot vermogen. Hierdoor is deze aggregaat vaak ook geschikt voor zware apparatuur. Ondanks dat een aggregaat op diesel vaak iets luidruchtiger is dan een benzine aggregaat, is een aggregaat op diesel over het algemeen wel betrouwbaarder.

Fluisteraggregaat oftewel een stille aggregaat

Een fluisteraggregaat, ook wel inverter genoemd, is een zeer stille aggregaat. De aggregaat zet sterk wisselende elektrische spanning om tot een constante wisselstroom, hierdoor is de aggregaat minder luidruchtig. Omdat de geleverde stroom minder wisselend is, is deze aggregaat geschikt voor gevoelige apparatuur. Een fluisteraggregaat kan zowel op benzine als op diesel worden aangedreven en is ideaal voor bijvoorbeeld evenementen. Het nadeel aan een fluisteraggregaat is dat het doorgaans minder vermogen heeft dan een normale aggregaat.

Waar moet u opletten bij een aggregaat kopen?

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij een aggregaat kopen. Wij zullen de belangrijkste punten bij de aanschaf van een aggregaat voor u toelichten.

Het vermogen van de aggregaat

Ten eerste moet u van te voren bedenken hoeveel vermogen uw aggregaat nodig heeft. Houd hier rekening met de vermogens van alle apparaten die u (gelijktijdig) op de aggregaat wilt aansluiten.

De brandstof van de aggregaat

Ten tweede moet u rekening houden met de brandstof van de aggregaat. U kunt een benzine aggregaat kopen of een diesel aggregaat kopen. Een aggregaat die werkt op diesel is over het algemeen betrouwbaarder dan een aggregaat op benzine. Een diesel aggregaat kopen heeft als nadeel dat een diesel aggregaat over het algemeen wel meer geluid maakt.

De capaciteit van de aggregaat brandstoftank

Ten derde moet u rekening houden met de aggregaat brandstoftank. Hoe groter de brandstoftank, des te langer de aggregaat zelfstandig door kan werken.

Het doel van de aggregaat

Ten vierde moet u rekening houden met het doel van de aggregaat, misschien wel het belangrijkste punt. Als u de aggregaat als noodvoorziening wilt gebruiken, moet u goed op de hoogte zijn van de mogelijke situaties. Een inschattingsfout in het benodigde vermogen kan grote gevolgen hebben. Ook moet u goed inschatten hoe lang u de aggregaat maximaal nodig heeft en zorgen dat de capaciteit van de tank groot genoeg is. Tevens hebben nood aggregaten vaak een specifieke, vaste plek in een gebouw. Zorg dat u de juiste afmetingen heeft zodat de aggregaat past. Bent u juist op zoek naar een aggregaat voor stroom op locatie? Dan is het een minder groot probleem als de aggregaat het niet zou trekken. Het is alleen wel zo prettig als uw werk niet stil komt te liggen, daar is de aggregaat immers voor. Maak een goede inschatting op basis van de bovenstaande punten en kies de juiste aggregaat.

Aggregaten op evenementen

Het succes van een evenement is grotendeels afhankelijk van de stroomvoorziening. Is er geen stroom meer, dan loopt het evenement in de soep. Gelukkig is er een noodoplossing: een aggregaat. Als u een of meerdere aggregaten op uw evenement heeft zult u nooit tegen problemen aanlopen bij stroomuitval! Wij raden u aan om voor een fluisteraggregaat te kiezen, deze is relatief stil zodat de bezoekers geen last hebben van het geluid.

Let op, piekstroom!

Het is belangrijk rekening te houden met de piekstroom van een apparaat. Het opstarten van een apparaat kost, voor een heel korte tijd, meer stroom van uw aggregaat dan dat het apparaat later zal tappen. Tijdens deze zogeheten piekstroom heeft het apparaat meer vermogen nodig. Als u alle apparaten gelijktijdig opstart aan het aggregaat, dan kan het voorkomen dat het aggregaat te weinig vermogen heeft (door de piekstromen). Sluit de apparaten daarom een voor een aan uw aggregaat, zodat de piekstromen niet tegelijk voorkomen.

Piekstroom meten?

Het piekstroom vermogen van uw apparaat kunt u vinden door de piekstroom coëfficiënt, die u bij de specificaties op internet kunt vinden, te vermenigvuldigen met het normaal vermogen. Stel u wil weten of u twee apparaten op de bouw tegelijk kan aansluiten op een aggregaat: check dan eerst de piekstroom. Komt het piekstroom vermogen van de twee apparaten samen boven het vermogen van de aggregaat? Sluit de twee apparaten dan niet tegelijk aan op het aggregaat. Sluit eerst de hoogste in vermogen aan en wacht vervolgens even, waarna het andere apparaat aangesloten kan worden.

De A-merken aggregaat

Gereedschappelijk beschikt over een zeer breed arsenaal aan aggregaten. Als officieel dealer van verschillende A-merken, kunnen wij u het beste aggregaat aanbieden tegen een scherpe prijs. Wij leveren aggregaten van de volgende kwaliteitsmerken: Eurom, Kipor en Makita.

Wilt u een aggregaat kopen?

Bent u van plan een aggregaat te kopen? Dan bent u bij Gereedschappelijk aan het juiste adres. Wij zijn de online aggregaat dealer. Of u nou een benzine aggregaat kopen wil of een diesel aggregaat kopen wil, wij kunnen u helpen bij uw keuze. Mochten er ondanks de informatie op de website nog vragen bij u opkomen of ondervindt u problemen bij het kopen van een aggregaat? Bel dan tijdens openingstijden naar 02 4010 595. Verder kunt u ons WhatsApp-en (06 1522 3400) of een mail sturen naar: [email protected].