Schroeven

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 90

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 90

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Schroeven

Een schroef is een uitstekend middel om bepaalde objecten met elkaar te verbinden. Een schroef bestaat uit een cilindervormig of conisch deel (de spil) waaromheen een schroefdraad is aangebracht, met aan één uiteinde een verbreding, de kop, In deze kop zit normaal gesproken ofwel een sleuf ofwel een kruiskop waarop een bijpassende schroevendraaier past. Er zijn ook andere speciale schroefkoppen, die verder exact hetzelfde werken als de kruis en platkopschroeven.

Een schroef wordt met een schroevendraaier of een schroefboormachine aan de bovenzijde van de kop aangedraaid. Als de aandraaikracht op de buitenzijde van de kop wordt uitgeoefend, spreken we van een bout.

Schroeven met een draadeinde dat langs de gehele lengte gelijk van diameter is, worden in een moer of tapgat gedraaid; schroeven met een puntig uiteinde kunnen direct in het te bevestigen materiaal gedraaid worden.

Assortiment

Ons assortiment bandschroeven bestaat uit schroeven met een fijne draad en schroeven met een grove draad.
Schroeven met een fijne draad worden gebruikt om te schroeven in metaal. Schroeven met een grove draad gebruikt men voor schroeven in hout.