Rhodius

Wat is Rhodius?

Rhodius is een kwaliteitsmerk van verschillende soorten slijpgereedschappen. Rhodius komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar is in Europa inmiddels een gevestigde naam. Met de verschillende slijpschijven van Rhodius kunt u op hoog niveau presteren bij uw snij-, slijp- en polijst opdrachten. Onder andere de Rhodius diamantschijf, Rhodius lamellenschijf en Rhodius metalen schijf zijn immens populair. Naast de verschillende Rhodius slijpschijven fabriceert Rhodius ook hoogstaande machines die ideaal zijn voor de echte vakman. Tegenwoordig veranderen de technologieën een snel tempo, zodat constante ontwikkeling noodzakelijk is. Bij Rhodius beseffen ze dat en realiseren dat ook. De Rhodius slijpschijven en machines worden steeds beter en beter.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rhodius

Rhodius is een van de leidende Europese fabrikanten van slijpgereedschappen. Overal ter wereld vertrouwen bedrijven op de constant hoge kwaliteit van Rhodius gereedschap. Industrie en vakhandel stellen de betrouwbaarheid van Rhodius slijpschijven sterk op prijs. Rhodius is van origine een Duits bedrijf en daarnaast is Rhodius Nederland opgericht, omdat Rhodius slijpschijven overal in de wereld zo populair zijn. Het merk Rhodius staat bekend om zijn prestaties, veiligheid, betrouwbaarheid en excellente service.

Rhodius slijpgereedschap

Rhodius observeert de productieprocessen, verdiept zich in de details van de uitdagingen die ze presenteren en heeft zelf duizenden uren besteed aan snijden, slijpen en polijsten om zo het beste slijpgereedschap te kunnen ontwikkelen. Een slijpschijf is het vervangbare deel van een haakse slijper, deze dient voor het slijpen of doorsnijden van metalen en steenachtige materialen. Bij Gereedschappelijk verkopen wij drie soorten Rhodius slijpschijven. 

Al deze Rhodius slijpschijven hebben een lange levensduur en korte doorslijptijden. De Rhodius metalen schijf is voornamelijk geschikt om stalen buizen door te snijden. De Rhodius lamellenschijf is een slijpschijf gemaakt van lamellen met een schuurmiddel. De schijf wordt meestal gebruikt voor het afwerken van vooral lasnaden, maar ook voor zwaarder schuurwerk om bijvoorbeeld metaalbewerkingen als lassen, knippen, boren, ponsen af te werken. De Rhodius diamantschijf is gemaakt van staal waarop aan de rand industriediamant korrels zijn aangebracht. Ze kunnen uitgevoerd zijn met een gesloten, gegolfde of een gesegmenteerde rand. De Rhodius diamantschijf is ideaal voor het slijpen in verschillende steensoorten.

Rhodius muurfreesmachine

De Rhodius rh403s muurfreesmachine is nog een voorbeeld van de uitmuntende producten van Rhodius. Het gebruik van de nieuwe Rhodius rh403s muurfreesmachine maakt voor het eerst het creëren van uiterst nauwkeurige muursleuven inclusief een volledige materiaal verwijdering uit de muursleuf mogelijk. Door de slanke constructie en de krachtige 2.300 W motor freest de Rhodius rh403s krachtig door het materiaal. Ook kunt u met de Rhodius rh403s de freesdiepte zonder gereedschap comfortabel instellen van 12  tot 45 mm. Met de Rhodius rh403s bent u bijna 50% sneller klaar met sleuven frezen!

Rhodius slijpgereedschap in gebruik

Het werken met Rhodius slijpgereedschap is alleen succesvol met de juiste behandeling. Bij het kiezen van een Rhodius schijf is het belangrijk te controleren wat het maximaal aantal toegelaten toeren is; dit mag nooit lager zijn dan het toerental van de Rhodius slijper. De meest gangbare diameters zijn 115, 125 en 230 mm. De dikten zijn variabel. De dunste Rhodius doorslijpschijven variëren van 0,8 tot 3,5 mm. Rhodiusslijpschijven kunnen verouderen waardoor deze na verloop van tijd kunnen afbrokkelen en bij gebruik uiteenspatten. Vandaar dat er een uiterste gebruiksdatum op de Rhodius schijven staat.

Rhodius online dealer

Gereedschappelijk is de online dealer van Rhodius slijpgereedschap. Tegenwoordig verandert alles in een hoog tempo, zodat constante ontwikkeling noodzakelijk is. Bij Rhodius weten ze dat ook. De Rhodius slijpschijf wordt steeds beter en beter. Gereedschappelijk kijkt met trots naar het partnerschap met Rhodius waarbij de klant centraal staat.

Rhodius slijpgereedschap kopen?

De keuze bij Gereedschappelijk is enorm. Daarom kan het zijn dat u niet weet welk Rhodius slijpgereedschap u moet kopen. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen u dan natuurlijk graag.

Mochten er ondanks de informatie op de website nog vragen bij u opkomen of ondervindt u problemen bij de verschillende soorten Rhodius slijpgereedschap? Bel dan tijdens openingstijden naar 02 4010 595. Verder kunt u ons WhatsApp-en (00316 1522 3400) of een mail sturen naar: [email protected].