Aggregaat

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 34

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 34

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Aggregaat

Een aggregaat is een goede uitkomst op plekken waar geen elektriciteit beschikbaar is of plekken waar altijd elektriciteit beschikbaar moet zijn. Aggregaten zijn generatoren die elektriciteit opwekken door aandrijving van een verbrandingsmotor. Een aggregaat die moet zorgen dat ergens altijd elektriciteit is, zoals in een ziekenhuis, wordt ook wel een noodaggregaat genoemd.

Vanwege de verbrandingsmotor in de meeste aggregaten wordt het sterk afgeraden om de generator in een afgesloten ruimte te gebruiken. Ten eerste heeft de verbrandingsmotor verse lucht nodig en ten tweede zorgt dit voor een zeer ongezonde situatie. Ook worden aggregaten erg warm tijdens het gebruik. Pas dus op dat je jezelf niet brand.

Soorten aggregaten

Er zijn verschillende soorten aggregaten. Om het overzichtelijk te maken hebben we ze even voor je op een rijtje gezet.

  • - Fluisteraggregaat: Deze aggregaat werkt op benzine en geeft een spanning van 230 V. Dit compacte model levert tot 1000 W en is erg stil en zuinig.
  • - Benzineaggregaat:Zoals de naam al suggereert werkt deze aggregaat op benzine. Er zijn twee soorten benzineaggregaten. De eerste soort is een lichtere uitvoering. Deze heeft een output van 230 V en kan een vermogen leveren van 1000 W tot 3000-6000 W. Over het algemeen staat deze uitvoering in een open rek. De tweede soort benzineaggregaat is gemaakt voor zwaardere apparatuur die krachtstroom nodig heeft. Deze heeft een output van 400 V.
  • - Dieselaggregaat:Deze aggregaat wordt aangedreven door een dieselmotor en kan een output geven van 230 V of 400 V. Een dieselaggregaat kan vermogens leven tussen de 3000 W en 6000 W. Over het algemeen zijn dieselaggregaten betrouwbaarder dan benzineaggregaten.
  • - Dieselfluisteraggregaat:Veelgebruikt bij evenementen, wegenbouw en bouwplaatsen. Vanzelfsprekend werkt deze aggregaat op diesel met een output van 400 V. Ze hebben een gesloten behuizing en zorgen voor relatief weinig geluid.
  • - Hybride:Dit soort aggregaten werken met een combinatie van een brandstofmotor met accu’s. Op het moment dat er weinig energie van de aggregaat gevraagd wordt draait het apparaat op de accu’s. Als er meer energie nodig is dan ondersteunt de verbrandingsmotor waardoor grote energievraag ook beantwoord kan worden.

Aggregaat kopen?

Ook bij Gereedschappelijk verkopen wij kwaliteitsaggregaten van gerenommeerde merken. Wij verkopen aggregaten van de volgende merken:

Ben je op zoek naar een nieuwe aggregaat maar kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op! Onze experts zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Weet je het al wel? Bestel dan direct je nieuwe aggregaat, gewoon bij Gereedschappelijk!