Breekhamer

Wat is een breekhamer? 

Een breekhamer is een soort gereedschap dat u kunt  gebruiken om gesteente los te maken, muren te slopen of tegels te verwijderen zonder dat u hiervoor al te veel kracht hoeft te zetten. Breekhamers worden ook wel hakhamers of beitelhamers genoemd. De slagkracht van een breekhamer wordt uitgedrukt in joules. Hoe hoger het aantal joules, hoe meer kracht de breekhamer genereert. Het verschilt namelijk nogal of je een smalle sleuf wilt uithakken, of dat er een betonnen vloer opengebroken moet worden, maar de techniek achter elke breekhamer is hetzelfde. De kop draait niet rond, maar gaat op en neer. Door deze beweging hamert de beitel zich in de tegels of plavuizen. Een gat boren lukt je dus niet met een breekhamer, hier is hij simpelweg niet voor gemaakt.

Producten 1-24 van 54

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Breekhamers

Waarvoor gebruikt u een breekhamer? Bij klussen denkt u vooral aan het op- of verbouwen van dingen in en om het huis. Klussen kan echter ook betekenen dat er iets afgebroken, gesloopt of weggehakt moet worden. In dat geval heeft u niets aan een accuboormachine, maar moet u aan het zwaardere geschut zoals een breekhamer. Bij licht breekwerk als het weghalen van oude voegen, maar ook bij zware sloopklussen is een breekhamer uw beste vriend. Heeft een breekhamer echter een draaistop, dan noemen we het een combihamer en kan hij meer dan alleen breken. Een combihamer gebruikt u dan niet alleen voor licht breekwerk, maar ook om gaten in beton of in andere harde steensoorten te boren.

Verschillende soorten breekhamers

Gereedschappelijk heeft verschillende soorten breekhamers in het assortiment. Breekhamers zijn er in verschillende soorten en maten. Voor het slopen van muren heeft u een andere breekhamer nodig dan voor het maken van een sleuf. Ook zit er verschil in gewicht, wattage en geluidsniveau tussen de breekhamers. Voor specificaties kunt u de producten op onze website nader bekijken. Gereedschappelijk verkoopt elektrische breekhamers van de volgende gerenommeerde A-merken: Bosch Blauw, DeWALT, Eibenstock, Hitachi, HiKOKI, Makita, Metabo, Milwaukee en SPIT. Voor transport, opslag en veiligheid wordt een elektrische breekhamer meestal in een koffer geleverd. Deze koffer is meestal van hard kunststof of bij sommige luxere modellen zelfs van aluminium.

Welke breekhamer kopen?

Er zijn verschillende eigenschappen waar u op kunt letten als u een breekhamer kopen gaat. Het aantal slagen per minuut, het wattage en de trillingswaarde van uw breekhamer zijn van belang, omdat ze invloed uitoefenen op het gebruik van uw breekhamer. Ook de slagkracht en de mogelijkheid tot het instellen van toerental is van belang. Hier onder meer informatie zodat u kunt kiezen voor de breekhamer die het best bij u past.

Aantal slagen per minuut van uw breekhamer

Het aantal slagen per minuut van uw breekhamer is van belang. Het is natuurlijk belangrijk dat een breekhamer eenvoudig in gebruik is en snel het werk kan opknappen. U wilt geen dagen bezig zijn met het wegbreken van puin of tegelwerk. Bijna iedere breekhamer geeft aan hoeveel slagen de breekhamer per minuut geeft. Hoe meer slagen u per minuut kan doen, hoe sneller de werkzaamheden met uw breekhamer gaan.

Wattage van uw breekhamer

Het vermogen van een breekhamer wordt altijd aangetoond in watt. Als u een breekhamer heeft met een hoog aantal watt dan zult u zien dat de slagenergie hoger ligt. Het aantal watt geeft vaak al weg hoe sterk de breekhamer is voor uw klussen. Een hoog wattage kan dus prettiger zijn om mee te werken. Als u zo gauw niet de slagenergie of aantal slagen per minuut kan vinden, kies dan altijd voor een breekhamer met een hoog wattage.

Trillingswaarde breekhamer

Als u een breekhamer gaat uitzoeken voor professioneel gebruik dan is het belangrijk om te kijken naar de trillingswaarde van de breekhamer. Zo heeft de ene breekhamer een hogere trillingswaarde dan de andere. Vaak zijn het de duurdere modellen die voorzien zijn van een technologie die de vibratie in de handgreep vermindert. Zeker als u langdurig aan de slag gaat met uw breekhamer, is het prettig als de enorme kracht die er bij sloopwerk komt kijken niet volledig door u armen wordt opgevangen. 


Ook is het wattage, gewicht en geluidsniveau van een breekhamer van belang. Als u een breekhamer kopen gaat, is de het dus belangrijk te bedenken waarvoor u de breekhamer gaat gebruiken en hoe vaak u de breekhamer gebruikt.

Hoeveel joule heeft een breekhamer nodig?

De slagkracht van een breekhamer wordt uitgedrukt in joules. Hoe hoger het aantal joules, hoe meer kracht de breekhamer genereert. De slagenergie is belangrijk voor het soort werkzaamheden dat u gaat uitvoeren met uw breekhamer. Als u op een bouwplaats aan de slag gaat dan heeft u regelmatig een hoog aantal joule nodig om muren te kunnen uitbreken met uw breekhamer.

Hoeveel joule heb ik nodig, breekhamer?

Het is vaak afhankelijk van de dikte en het aantal milimeters van een muur welke breekhamer u moet gebruiken. U kunt natuurlijk ook volstaan met een minder hoog aantal joules. U bent dan alleen langer bezig voordat u door een muur of vloer heen bent gekomen met uw breekhamer. Als u tegels gaat afbikken dan heeft u vaak al aan een breekhamer met 2 tot 3 joule genoeg. Gaat u echt dikke muren doorslaan dan zit u al snel op een breekhamer met 7 joule. Welke breekhamer kopen het beste is, ligt dus aan het aantal joule die u nodig heeft.

Hoeveel joule heeft een breekhamer nodig om snelbouwstenen te breken?

Het afbreken van snelbouwstenen kan al met een breekhamer met een slagkracht van 7,5 joule. Hoe hoger het aantal joule, des te groter de slagkracht en sterker de breekhamer. Met een breekhamer met een hoger aantal joule zal het afbreken van snelbouwstenen makkelijker gaan.


Breekhamer met toerental instelling

Het kan handig zijn om een breekhamer te kiezen waarbij het mogelijk is om het toerental in te stellen. U kunt zo een zware breekhamer niet alleen gebruiken voor zware klussen, maar ook voor minder zware klussen. Door het toerental naar beneden te stellen zal de breekhamer niet direct alle krachten gebruiken. Dit is handig als u bijvoorbeeld eens tegeltjes van de muur wilt halen in plaats van een compleet muurtje wilt slopen. Zo gaat u niet door de muur heen als u tegels wilt wegslopen met uw breekhamer.

Welke breekhamer gebruiken?

Door naar de verschillende aspecten van een breekhamer te kijken, kunt u de juiste keuze maken. Kort samengevat hangt de keuze voor uw breekhamer af van:

De werkzaamheden die u uit gaat voeren met uw breekhamer
De slagkracht, het aantal slagen, het wattage, de trillingswaarde en de hoeveelheid joule die u wenst
De mogelijkheid tot toerental instelling

Elke breekhamer in ons assortiment is van hoogstaande kwaliteit en ideaal voor uw sloopwerkzaamheden.

Accessoires voor uw breekhamer

Gereedschappelijk levert verschillende accessoires voor uw breekhamer. Bij een breekhamer gebruikt u beitels en die zijn er in verschillende soorten en maten. Deze kunt u aanschaffen bij Gereedschappelijk, maar zijn soms ook standaard meegeleverd met uw breekhamer. Afhankelijk van de klus, kiest u de meest geschikte beitel voor uw breekhamer. Als u geulen of sleuven gaat maken in beton om elektriciteitskabels weg te werken, dan is een sleufbeitel voor uw breekhamer het effectiefst. Maar moeten de tegeltjes in de badkamer eruit om plaats te maken voor andere exemplaren, dan is een spadebeitel weer handiger voor uw breekhamer. Ook de lengte van beitels verschilt. Voor het stuk hakken van een betonnen vloer heeft u een langere beitel nodig voor uw breekhamer dan voor het wegbikken van pleisterwerk. Kortom, bedenk goed waar u de breekhamer voor gaat gebruiken, zodat u de best passende beitel voor uw breekhamer kiest.

Wilt u een breekhamer aanschaffen?

Gereedschappelijk is de online dealer van voor al uw breekhamers. Wilt u een breekhamer kopen? Dan bent u bij Gereedschappelijk aan het juiste adres. In principe kunnen wij alle producten binnen 48 uur leveren, zo ook de verschillende breekhamers.
De keuze bij Gereedschappelijk is enorm. Daarom kan het zijn dat u niet weet welke breekhamer het best bij u past. U kunt hiervoor altijd informatie vragen aan onze medewerkers. Ook voor overige vragen en opmerkingen kunt u altijd contact opnemen.
Tijdens openingstijden kunt u bellen naar 02 4010 595. Verder kunt u ons WhatsApp-en (06 1522 3400) of een mail sturen naar: [email protected].