Accu Slagschroevendraaier

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 161

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 161

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Accu Slagschroevendraaier 

Accu slagschroevendraaiers zijn Ideaal om grote schroeven in harde materialen te schroeven.

Voltages

Wij leveren accu slagtollen die werken op voltages van 10.8 V tot 36 V. De modellen met lagere voltages zijn doorgaans wat minder sterk, maar juist wel weer handzamer dan de modellen die werken met hogere voltages. Deze zijn meer geschikt voor het lompere werk, het echte stevige schroeven, bijvoorbeeld in de bouw zijn 36V modellen erg gewild.

Accu

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kunt u altijd door blijven werken met uw accuboormachine.

Veiligheid

Denk aan de veiligheid van uzelf en uw omgeving. Een elektrische schroevendraaier is bij onjuist gebruik een levensgevaarlijk instrument. Laat gereedschap nooit onbeheerd achter als er kinderen in de buurt zijn.

Merken

Wij leveren alleen accu slagschroevendraaiers van gerennomeerde kwaliteitsmerken zoals Makita, Hitachi, DeWALT en Panasonic.

Accu Boormachine

Wat heb je nodig?

Je staat op punt een nieuwe accu slagschroevendraaier aan te schaffen om je uitrusting uit te breiden of een kapotte machine te vervangen. Heb je nog niet eerder met een slagschroevendraaier gewerkt? Pas dan maar op! Als je eenmaal gewend bent aan de genuanceerde kracht van zo'n accu-machine, wil je nooit meer anders. Daar kan geen accu-schroefmachine tegenop (behalve in de portemonnee dan...). Je zult bij de keuze van je nieuwe accu slagschroevendraaier moeten afvragen welke werkzaamheden je ermee wilt gaan uitvoeren en hoe intensief je ermee gaat werken. Maar dat is nog niet alles! Er valt nog wel wat meer te kiezen. Zo zijn er accu-slagschroevendraaiers verkrijgbaar in diverse Voltages van 10,8 Volt tot wel 18 Volt. Kenmerkend voor een machine met een laag Voltage is het lage gewicht en de daarmee samenhangende grote handelbaarheid, maar deze zal ook minder krachtig zijn. Een meubelmaker met veel fijn werk zal bijvoorbeeld zijn keuze sneller laten vallen op een 10,8 Volt slagschroevendraaier die rank en licht is terwijl een installateur doorgaans vaker zal kiezen voor 18 Volt slagtol omdat hij de brute kracht en uithoudingsvermogen van een zwaardere machine nodig heeft.

Heb je eenmaal een accu slagschroevendraaier gevonden dan speelt vervolgens de accu een belangrijke rol. Als vuistregel kun je hierbij aanhouden dat het uithoudingsvermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ampères per uur (Ah). Lage Ah's? De accu is dan net zo sterk, maar houdt het minder lang vol dan een zwaardere variant van hetzelfde Voltage.

Alle A-merken, ruime keuze

Bij Gereedschappelijk heb je ruime keuze in alle A-merken. Heb je eenmaal een merk van je voorkeur dan kun je ervoor kiezen een 'kale' accu-slagschroevendraaier aan te schaffen die past op je eigen accu's. Let er hierbij op dat de accu's ook daadwerkelijk passen. Vuistregel hierbij is dat een 18 Volt accu alleen onder een 18 Volt machine past. Een 14,4 Volt of 10,8 Volt accu eenvoudigweg niet gaat passen op andere Voltages.

Wil je hulp of advies?

De keuze is reuze in de wereld van accu slagschroevers. Daarmee kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de nieuwste slagtollen, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van jouw favoriete merk!

Stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon.

Geschiedenis

De eerste accuboormachine stamt al uit 1975. In 1978 werd de eerste accuboormachine geïntroduceerd met verwisselbare accu. Dat waren de oude staafaccu’s met NiCD cellen. Ondertussen is het verboden om Nikkel Cadmium accu’s te verkopen en zijn de hedendaagse accu’s op basis van Nikkel Metaalhybride en Lithium-ion.

Algemeen

De accuslagschroevendraaier is niet meer uit het dagelijks leven van de vakman te denken. Elke ZZP-er of medewerker van een bouw- of installatiebedrijf heeft wel een accu slagschroever in zijn basisuitrusting.
Met elke accutol kan je schroeven in- en uitdraaien en verrassend goed een gat boren van grotere diameters in hout. Een slagschroevendraaier is uitgerust met een inwendige 1/4" 6-kant opname. Hierdoor passen alle reguliere bitjes al dan niet met een standaard bithouder op een accu slagschroevendraaiere. De accu slagschroevendraaier wordt ook wel vijsmachine, accutol, schroeftol of slagschroefmachine genoemd. De meeste accuslagschroevers hebben minimaal twee standen voor hoge en lage toeren. De lage toeren gebruik je bij het zwaardere schroef en bout/moerwerk. De hoge toeren vooral bij kleine schroeven. Het gebruik van de lage toerenstand verlengd ook de levensduur van je machine.

Een accu slagschroevendraaier wordt ook wel een accu slagtol genoemd en is een machine die zijn energie uit een accu, ook wel oplaadbare batterij, krijgt. Het grote voordeel van accu machines is dat ze niet afhankelijk zijn van gefixeerde energiebronnen, zodat je je accu boormachine altijd en overal kan gebruiken.

Handzaam

Accu slagschroevendraaiers zijn over het algemeen zeer licht en relatief klein. Hierdoor is een accu slagschroever erg makkelijk in het gebruik. Daarnaast zorgt dit handzame formaat ervoor dat je accu slagtol altijd gemakkelijk kan meenemen.

Voltages

Wij leveren accu slagschroevers die werken op voltages van 10.8V tot 18V. De 10.8V machines zijn zeer geschikt voor heel precies werk zoals interieurbouw en montage werkzaamheden in de keukenbouw of standbouw. De modellen die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het ruigere werk, het stevige schroeven in diverse ondergronden. Bijvoorbeeld in de bouw zijn 18V modellen erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accugereedschap. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8, 14.4, 18, 28 en 36 Volt machines ziet. Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8V accu kan produceren voor je accu powertools.
Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van het gereedschap en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages van accu-slagtollen gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 2 en 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accuboormachine.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu slagschroevendraaiers niet alleen voordelen.
Belangrijkste voordeel van een accu slagtol is dat deze niet direct afhankelijk is van externe energiebronnen. Helaas betekent dit ook wel dat je de energie altijd met je mee moet dragen. Bovendien kunnen accu's op enig moment leegraken. Om dit probleem op te lossen kun je ofwel overwegen altijd een volledig opgeladen reserveaccu mee te nemen.

Accu's

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kun je altijd door blijven werken met je accu slagschroever.

Merken

Wij leveren alleen accu-gereedschap van gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals MakitaHitachiDeWALTBoschMetabo en vele andere A-merken. Naast de accu-slagschroevendraaier heeft elke fabrikant net als DeWalt, Flex, Hitachi, Makita, Metabo, een heel arsenaal aan accu gereedschappen die passen op dezelfde  accu’s.