Accu Boormachine

Accu boormachine kopen bij Gereedschappelijk

Gereedschappelijk is de leverancier van de allerbeste accu boormachines van alle gerenomeerde merken. 

 • Natuurlijk met volledige garantie en service.
 • Bijna alle accu boormachines zijn uit voorraad leverbaar. 
 • Complete accuboormachines met veel vermogen, zo wordt elke klus eenvoudig.
 • Gereedschappelijk heeft veel verschillende accu boormachines.
 • Complete machine met accu 's en lader, tot accu machine in koffer
 • De machine body of alleen de accu of lader kopen is ook mogelijk. 
 • Van goedkoop accu boormachines tot de duurste (en beste) machines.
 • Alle gerenomeerde A-merken BoschMakita,DeWaltHiKOKIMetabo, etc.
 • Kijk hieronder voor het volledige assortiment accu boormachines en de geselecteerde toppers.

Producten 1-24 van 168

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Accu boormachine

Wat is een accu boormachine?

De accuboormachine is niet meer uit het dagelijks leven van de vakman te denken. Elke ZZP-er of medewerker van een bouw- of installatiebedrijf heeft wel een accuboormachine in zijn basisuitrusting. Een accu boormachine is een boormachine/schroefmachine die zijn energie uit een accu, ook wel oplaadbare batterij, krijgt. Het grote voordeel van accu boormachines en accu schroefmachines is dat ze niet afhankelijk zijn van gefixeerde energiebronnen, zodat je de accu boormachine altijd en overal kan gebruiken.

Met elke accuschroefmachine kan je schroeven in- en uitdraaien en een gat boren in hout en metaal. Je hebt dan wel een bithouder nodig met bitjes die passen op de schroeven die je gebruikt. Uiteraard kan je ook een boor plaatsen in de snelspankop van de boormachine om een gat te boren in hout of metaal. Als je een gat wilt boren in steen of beton heb je een accuboormachine nodig met klopfunctie of zelfs boorhamerfunctie. De meeste accuboormachines hebben een 10mm of een 13mm boorkop. Dat is afhankelijk van de kracht van de vijsmachine. Hoe krachtiger een boormachine hoe groter de gaten zijn die je kan gaan boren en deze zijn meestal voorzien van de 13mm boorkop.

De accuboormachine wordt ook wel vijsmachine, accutol, schroeftol of schroefmachine genoemd. De meeste accuboormachines hebben minimaal twee standen voor hoge en lage toeren. De lage toeren gebruik je bij het zwaardere schroef- en boorwerk. De hoge toeren vooral bij licht boorwerk en kleine schroeven. Het gebruik van de lage toerenstand verlengt ook de levensduur van je schroefmachine.

Geschiedenis van de accu boormachine

De eerste batterij boormachine stamt al uit 1975. In 1978 werd de eerste accu schroefmachine geïntroduceerd met verwisselbare accu. Dat ware oude NiCd accu’s. Ondertussen worden er geen Nikkel-Cadmium accu’s meer verkocht. Hedendaagse accu’s zijn op basis van Nikkel-Metaalhydride en Lithium-ion.

Welke boormachine?

Als je op het punt staat een nieuwe accuboormachine aan te schaffen of je oude batterij boormachine te vervangen, is het handig jezelf af te vragen waar je deze nou eigenlijk voor gaat gebruiken. Allereerst is het van belang om te bepalen of je ermee gaat boren, schroeven of allebei. Daarna valt er nog te kiezen voor accu-boormachines met of zonder klopstand. Maar dat is nog niet alles! Zo zijn er accuboormachines verkrijgbaar in diverse voltages van 7,2 Volt tot wel 54 Volt. Een vijsmachine met een laag voltage is lichter in gewicht maar zal ook minder krachtig zijn. Een meubelmaker met veel fijn werk zal bijvoorbeeld zijn keuze sneller laten vallen op een 10,8 Volt accu boormachine of accu schroefboormachine die rank en licht is, terwijl een installateur doorgaans vaker zal kiezen voor een 18 Volt accu schroefboormachine.

Heb je eenmaal een accu schroefmachine gevonden, dan zijn de prestaties van accu erg belangrijk. Het uithoudingsvermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ampères per uur (Ah). Lage Ah’s? Dan is de accu net zo sterk, maar houdt het minder lang vol dan een zwaardere variant van hetzelfde voltage.  

Handzaam

Accu boormachines en accu schroefmachines zijn over het algemeen zeer licht en relatief klein. Dit betekent dus dat een accu boormachine of accu schroefmachine erg makkelijk in het gebruik is, Daarnaast zorgt dit handzame formaat ervoor dat u uw accu boormachine of accu schroefmachine altijd gemakkelijk kan meenemen.

Voltages

Wij leveren accu boormachines en accu schroefmachines die werken op voltages van 3.6V tot 36V. De 3.6V batterij boormachines zijn zeer geschikt voor heel precies werk zoals het in elkaar zetten, of uit elkaar halen van apparaten en het boren van zeer kleine en precieze gaten. De boormachines die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het lompere werk, het echte boren en het stevige schroeven. In de bouw bijvoorbeeld zijn 36 Volt boormachines erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accuboormachines. De verdeling van het voltage in Li-ion accu’s werkt per 3.6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8, 14.4, 18, 28 en 36 Volt boormachines ziet. Er zijn fabrikanten van accu boormachines en accu schroefmachines zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8 Volt accu kan produceren voor je accuboormachine.
Het voltage van de accu bepaalt de kracht van de accuboormachine en het amperage van de accu bepaald de werkduur. De amperages van accuboormachines gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 3 en 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accuboormachine.

Alle A-merk boormachines, ruime keuze

Bij Gereedschappelijk heb je ruime keuze in alle A-merken. Bij elk van deze merken heb je de keuze om een ‘kale’ accuboormachine of accu schroefboormachine aan te schaffen die past op je eigen accu’s. Let er wel op dat de accu’s ook daadwerkelijk passen! Vuistregel is dat een 18 Volt accu alleen onder een 18 Volt machine past. Accu’s en accuboormachines van verschillende voltages passen eenvoudigweg niet op elkaar.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu boormachines en accu schroefmachines niet alleen voordelen. Hier hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Een accuboormachine of accuschroefmachine is niet direct afhankelijk van externe energiebronnen. Er is dus geen vast stopcontact nodig om je vijsmachine te gebruiken.

 

Nadelen

 • Je moet altijd energie met je meedragen. Accu’s moeten dus niet te zwaar uitgevoerd worden.
 • Een accu boormachine mist een deel van de kracht die je bij een normale boormachine wel hebt. Voor het zwaardere boren, wanneer je bijvoorbeeld staal of steen wil boren, raden wij een bedrade boormachine aan.
 • Accu’s kunnen leegraken. Er zit dus een limiet aan hoe lang je de boormachine kan gebruiken tot hij leeg is. Dit kan verholpen worden door een reserve accu mee te nemen. Vrijwel alle accu boormachines worden standaard met twee accu’s geleverd.

 

Accu's

Accu’s zijn niet perfect. Op een gegeven moment krijgen ze mankementen. Ze laden bijvoorbeeld niet meer ver genoeg op om goed te kunnen functioneren. Gelukkig levert Gereedschappelijk ook accu’s met bijbehorende acculaders. Zo kan je altijd door blijven werken met je accu boormachine en accu schroefmachine! Zie hier al onze accu’s.

Merken

Wij leveren alleen accuboorsystemen van gerenommeerde kwaliteitsmerken. Koop hier je nieuwe:

 

Naast de accuboormachine heeft elke fabrikant net als DeWalt, Flex, Hitachi, Makita, Metabo, enzovoort een heel assortiment accu gereedschappen die passen op de accu’s van je accuboormachine.

Laat je voordat je een keuze maakt om een accuboormachine te kopen altijd adviseren door een vakman zoals de specialisten van Gereedschappelijk, dealer en kennisdeler van alle grote merken!

Hulp of advies nodig?

De keuze is enorm in de wereld van accu schroefmachines, zo enorm dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag! Al onze productspecialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogt van de nieuwste accu vijsmachines, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van jouw favoriete merk!

Stel dan ook gemakkelijk je vraag via email, of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zie hier al onze contactinformatie.