Accu Klopboormachine

Accu klopboormachine kopen bij Gereedschappelijk

 • Bijna elke Accu klopboormachine uit voorraad leverbaar.
 • Professionele Accu klopboormachine, zo wordt elke klus eenvoudig.
 • Gereedschappelijk heeft van de Accu klopboormachine het grootste assortiment.
 • Van instap tot de meest uitgebreide Accu klopboormachine.
 • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Metabo leverbaar.
 • Natuurlijk met volledige garantie en service.
 • Het assortiment van de Accu klopboormachine en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

Producten 1-24 van 87

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Accu klopboormachine

Wat is een klopboormachine?

Een klopboor is een variant van de elektrische boormachine. Klopboormachines zijn van een hamerfunctie voorzien om efficiënter in baksteen of beton te boren. De boor wordt dan krachtig heen-en-weer bewogen in de lengterichting van de machine. Door deze ‘hamerslag’ die de klopboor produceert wordt het materiaal verpulverd, terwijl de draaiende boorkop het boorgruis afvoert. Bij de gewone klopboormachine wordt de kloppende beweging verkregen door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor. Hierdoor is de klopbeweging niet voelbaar als er geen druk op de klopboor staat. Als er meer druk op de klopboor komt te staan dan neemt de klopbeweging ook toe. Dit betekent dat niet alleen de rotatiesnelheid, maar ook de uitgeoefende druk op de klopboor van invloed zijn op de efficiëntie.

Voor het zwaardere werk kan je beter een boorhamer gebruiken in plaats van een klopboor. Bij een boorhamer wordt het hamermechanisme onafhankelijk aangedreven van de rotatie. Hierdoor kan de boorhamer een grotere slag toedienen dan een klopboormachine en is hij minder afhankelijk van de uitgeoefende druk. Een klopboormachine is wel een stuk lichter en handzamer dan een boorhamer. Voor lichtere werken is een klopboormachine dus vaak een betere compromis tussen kracht en gewicht.

Accu's en voltages

Wij leveren accu klopboormachines met voltages van 10.8 Volt tot 36 Volt. Ook leveren we andere soorten accu boormachines met voltages tussen 3.6 Volt en 36 Volt. De machines met lagere voltages zijn zeer geschikt voor het fijnere werk zoals het in elkaar zetten of uit elkaar halen van apparaten, of het boren van kleine en precieze gaatjes. De machines met hogere voltages zijn meer geschikt voor het lompere werk, het echte boren. De klopboor valt in deze categorie.

Tegenwoordig hebben alle accuboormachines, dus ook alle klopboormachines, Lithium-ion accu’s. De verdeling van voltages gaat per 3.6 Volt, omdat dit de grootte van een cel is. Dit is de reden dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8, 14.4, 18, 28 en 36 Volt machines ziet. Sommige fabrikanten, zoals Bosch of Hitachi, bestempelen een 10.8 Volt accu als een 12 Volt accu. Dit is de piekspanning die een 10.8 Volt accu kan produceren voor je klopboormachine. Het voltage van een accu zegt iets over de kracht van je klopboor en het amperage zegt iets over hoe lang je kan werken met je klopboor. Amperages van accu boormachines gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère, maar de huidige standaard ligt tussen de 3 en 5 Ampère. Dit is over het algemeen voldoende voor je klopboor.

Accu’s zijn niet perfect. Op een gegeven moment krijgen ze mankementen. Ze laden bijvoorbeeld niet meer ver genoeg op om goed te kunnen functioneren. Gelukkig levert Gereedschappelijk ook accu’s met bijbehorende acculaders. Zo kan je altijd door blijven werken met je accu klopboormachine! Zie hier al onze accu’s.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu klopboormachines niet alleen voordelen. Hier hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Een accuklopboormachine of is niet direct afhankelijk van externe energiebronnen. Er is dus geen vast stopcontact nodig om je klopboormachine te gebruiken.

 

Nadelen

 • Je moet altijd energie met je meedragen. Accu’s moeten dus niet te zwaar uitgevoerd worden.
 • Een accu klopboormachine mist een deel van de kracht die je bij een normale klopboor wel hebt. Voor het zwaardere boren, wanneer je bijvoorbeeld staal of steen wil boren, raden wij een bedrade klopboormachine aan.
 • Accu’s kunnen leegraken. Er zit dus een limiet aan hoe lang je de klopboormachine kan gebruiken tot hij leeg is. Dit kan verholpen worden door een reserve accu mee te nemen. Vrijwel alle accu klopboren worden standaard met twee accu’s geleverd.

 

Merken

Wij leveren alleen accu klopboormachines van gerenommeerde kwaliteitsmerken. Koop hier je nieuwe:

Naast de accu klopboormachine heeft elke fabrikant zoals DeWalt, Hitachi, Makita, Metabo, Bosch een heel assortiment accu gereedschappen die passen op de accu’s van je accu klopboormachine.

Laat je voordat je een keuze maakt om een accu klopboormachine te kopen altijd adviseren door een vakman zoals de specialisten van Gereedschappelijk, dealer en kennisdeler van alle grote merken!

Hulp of advies nodig?

De keuze is enorm in de wereld van accu klopboormachines, zo enorm dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag! Al onze productspecialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogt van de nieuwste accu klopboormachines, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van jouw favoriete merk!

Stel dan ook gemakkelijk je vraag via email, of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zie hier al onze contactinformatie.