Het verschil tussen een P2S en een P4S betonboor uitgelegd

Heb je een klus waarbij je in beton moet boren maar je weet niet welke betonboor het meest geschikt is voor je klus? Hier vind je het antwoord. Er zijn twee soorten boren die geschikt zijn om mee in beton te boren: de P2S en de P4S. Wat is het verschil? Allereerst, een P2S boor heeft twee snijvlakken en een P4S boor heeft vier snijvlakken. Daarnaast heeft een P4S betonboor een langere levensduur. Hoe beslis je nou welke betonboor je nodig hebt voor je klus? Vrij eenvoudig. Het verschil zit hem in de nauwkeurigheid, snelheid en of het wel of niet om gewapend beton gaat.

  • Nauwkeurigheid: de nauwkeurigheid van de P4S boor is groter dan de P2S boor. De P4S betonboor boort een exact rond gat. Dat komt door de kruisvormige kop en doordat de spoed uit 4 ruggen bestaat. Hierdoor maakt de betonboor beter contact met de wand van het gat.
  • Sneldheid: Hier is de P2S betonboor sneller omdat deze minder massief is. Daardoor is de weerstand van de boor lager en boort deze sneller.
  • Gewapend beton: Voor boren in gewapend beton heb je een P4S betonboor nodig. Deze boor heeft vier snijvlakken waardoor deze blijft boren, ook als je betonstaal tegenkomt. De p2S boor kan gewapend beton niet aan. Deze boor zal vanwege zijn twee snijvlakken vastslaan in het beton.

Bekijk het assortiment losse boren in de webshop Bekijk hieronder een video van Makita waarin alles nog eens haarfijn wordt uitgelegd en gedemonstreerd.