Welke handelingen kan een multitool verrichten?

Waar is een multitool voor te gebruiken?


Een multitool is een veelzijdige machine waarmee veel handelingen mee zijn uit te voeren. Door deze handige tool hoef je niet zes verschillende machines aan te schaffen, maar kan je door een eenvoudige gereedschapswissel van zagen zo overgaan op schuren. Hieronder geven we de zes handelingen die een multitool kan uitvoeren.

Zagen
Afhankelijk van de (segment)zaagbladen is het mogelijk om in verschillende materialen zoals kunststof, gipsplaat, hout, non-ferrometalen en niet geharde nagels te werken. Door een verhoogde aansluiting bij segmentzaagbladen is het ook mogelijk om te vlakzagen.

Invalzagen
Net zoals bij (segment)zaagbladen kan je met invalzaagbladen in kunststof, gipsplaat, hout, non-ferrometalen en niet geharde nagels zagen. Deze zaagblaadjes zijn heel handig voor het maken van rechthoekige en vierkante uitsparingen te maken voor bijvoorbeeld stopcontacten, lichtknoppen of een afzuigkap. Het voordeel van invalzaagbladen is de mogelijkheid om het blad in 12 verschillende hoeken te plaatsen, wat de handzaamheid in kleine ruimtes vergroot.

Snijden
Door de oscillerende beweging van de multitool is het mogelijk om snel materialen zoals rubber, leer, tapijt, karton, linoleum, kunstgras en isolatiematerialen door te snijden. Ook de messen voor het snijden kunnen in 12 verschillende standen worden gemonteerd voor extra gebruiksgemak.

Specie verwijderen en tegels snijden
Met een multitool is het mogelijk om met speciale zaagblaadjes specie te verwijderen tussen tegels en (bak)stenen. Hierdoor kunt u gemakkelijk tegels vervangen in bijvoorbeeld uw badkamer of wc. Door de verhoogde aansluiting bij segmentfrezen wordt vlaksnijden mogelijk. De oscillerende beweging van de multitool beperkt stofontwikkeling zoveel mogelijk.

Schrapen
De multitool maakt het gemakkelijk om hardnekkige materialen zoals mortel, geharde lijn, kit, verf en tegellijm verwijderen. Ideaal voor het opknappen van een badkamer of wc.

Schuren
Als laatste is de machine ook geschikt om mee te schuren. Door de driehoekige vorm van het schuurplatreau kan je tot in de hoek schuren op ongelakt en gelakt hout en metaal. Er is een groot assortiment aan schuurvellen voor verschillende toepassingen: zwarte velcro voor gelakt metaal, witte velcro voor gelakt hout en rode velcro voor ongelakt hout en metaal.

Gereedschappelijk levert multitools op 230 Volt (gesnoerd), maar ook snoerloos op accu van Bosch (met Starlock-aansluiting), Hitachi, Makita en diverse andere gerenommeerde merken. Klik hier voor ons aanbod!