Workcamp Parquet 2018

1 week, 1 vloer, 30 uitverkorenen

Van 1 t/m 8 september vindt het jaarlijkse Workcamp Parquet 2018 plaats. Tijdens dit project wordt elk jaar een houten vloer gerestaureerd in een vaak monumentaal pand. Dit jaar wordt de houten vloer van een volledige verdieping van Kasteel Arcen in Limburg gerenoveerd door 30-50 specialisten die zijn uitgekozen uit de honderden aanmeldingen. Dit project op topniveau wordt uitgevoerd door deze vaklui onder leiding van Meester-parketteurs uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Dit zal het uiterste gaan vergen van de kennis en kunde van de professionals zoals de deelnemers van Hout Van Hout die zich hebben opgegeven voor deze grote en delicate restauratieklus.

Waarom besteden we hier aandacht aan?

Uiteraard wordt tijdens dit zeer hoogstaande en delicate werk het allerbeste hout verwerkt zodat de vloer weer honderden jaren mee kan gaan. Bovendien werken de geselecteerde vaklui uitsluitend met gerenommeerde merken gereedschap om de volledig handgemaakte vloer te vervolmaken. Denk hierbij aan merken die hun sporen ruimschoots verdiend hebben zoals Festool en Mafell.

Zien! Zien! Zien!

Wil je het vakwerk bewonderen dat deze toppers uit de branche belangeloos uitvoeren? Kom dan vanaf 9 september het cultureel erfgoed Kasteel Arcen bezichtigen.