Metaalboren sets

Producten 1-24 van 46

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Metaalboren sets 

Wij van Gereedschappelijk leveren verschillende soorten metaalboren sets, van een 6-delige tot een zeer uitgebreide 25-delige set. Metaalboren zijn geschikt om, zoals de naam al doet vermoeden, door metaal heen te boren. U kunt metaalboren bijvoorbeeld gebruiken om door kunststoffen heen te boren, maar ook staal kan met een metaalboor worden doorboord.  Een metaalboor is te herkennen aan de scherpe punt aan de voorkant. Deze scherpe punt zorgt ervoor dat de boor bij de eerste rotaties direct het metaal induikt. Daarnaast heeft een metaalboor een zogenaamde cilindrische schacht, die ervoor zorgt dat de uitgeboorde metaalslierten tijdens het boren weglopen. Hierdoor hoeft u de boor tijdens het boren niet terug te trekken, zoals bij boren in hout of steen wel het geval is. 

Metaalboren kopen

Voordat u een set metaalboren gaat aanschaffen, is het van belang dat u eerst uitzoekt wat voor metaalboren u nodig heeft voor uw werkzaamheden. Zo zijn er metaalboren met een cobaltlegering, waarmee harde metalen zoals gietijzer kunnen worden doorboord. Bovendien zult u ook een boormachine nodig hebben, waar uw nieuwe metaalboren op passen. Over het algemeen passen metaalboren op bijna alle boormachines, dus ook op de hobbymachines, want voor het boren in metaal is geen hoog toerental vereist. 

Voor u gaat werken met een metaalboor

Voor het geval dat u nog nooit met metaalboren heeft gewerkt, volgt hier een aantal tips voor het werken met metaalboren: 

  1. Een metaaloppervlak is over het algemeen glad en daarom loopt u het risico dat uw boor wegglijdt als u begint met boren. Sla daarom, voordat u gaat boren, een putje in het metaal. Hiermee verlaagt u het risico dat uw boor wegglijdt aanzienlijk. 

  2. Boren met een metaalboor doet u op een laag toerental. Des te harder het metaal, des te lager het toerental moet zijn. 

  3. Bij het boren in metaal ontstaat er een relatief hoge wrijvingshitte. Deze hitte zorgt er ten eerste voor dat uw boortjes sneller slijten en kan er bovendien voor zorgen dat het metaal waarin u boort nóg harder wordt. Het is daarom zeer aan te raden om altijd gebruik te maken van boorolie tijdens het boren in metaal. Met boorolie kunt u uw boor en het metaal koelen, waardoor de hiervoor genoemde nadelen minder snel zullen optreden. 

Merken

Wij van Gereedschappelijk leveren alleen metaalboren sets van de volgende A-merken:

  • - Bosch Blauw metaalboren set

  • - Hitachi Powertools metaalboren set

  • - Makita metaalboren set

  • - Metabo metaalboren set

Wilt u hulp of advies?

Bij Gereedschappelijk voeren we een uitgebreid assortiment van professioneel gereedschap, zo ook in metaalboren. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het voor u moeilijk is de juiste keus te maken. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen u dan natuurlijk graag om de geschikte metaalboren set voor uw werkzaamheden te vinden. Alle productspecialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn wij altijd perfect op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld de nieuwste Metabo metaalboren.

Heeft u een vraag? U kunt ons altijd mailen en tijdens onze openingstijden zijn wij ook bereikbaar via de chat, WhatsApp of telefoon.  Zie hier onze contactinformatie.