230mm Haakse Slijper

Wat is een haakse slijper 230mm?

De haakse slijper 230mm, ook wel haakse slijpmachine 230mm of slijpmachine 230mm genoemd, is een stuk gereedschap om metaal, steen of hout te bewerken. Een haakse slijper 230mm kan worden aangedreven door elektriciteit. Een haakse slijper 230mm maakt gebruik van verwisselbare slijpschijven die met een hoog toerental tegen het te slijpen oppervlak schuren en daarmee voor het eigenlijke slijpwerk zorgen. Vaak wordt de haakse slijpmachine 230mm gebruikt voor het grovere werk, zoals het doorslijpen van buizen of betonijzer. Het gebruik van de haakse slijper 230mm zal dan ook veelal plaatsvinden in de bouw of op grote constructiewerkplaatsen. Gereedschappelijk verkoopt verschillende soorten van de haakse slijper 230mm, ideaal voor de vakman of fanatieke doe-het-zelver.

Producten 1-24 van 25

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Haakse slijper 230mm

De haakse slijper 230mm heeft zijn naam te danken aan het feit dat de slijpschijf haaks op de motor staat. De haakse slijper 230mm maakt uiteraard gebruik van de slijpschijf 230mm.

Wat is een haakse slijper 230 mm?

De haakse slijper 230mm is een gereedschap dat vooral wordt gebruikt om steen, voegen, tegels of stalen buizen te slijpen, af te vlakken of af te korten. Met een staalborstel als opzetstuk is de haakse slijpmachine 230mm ook geschikt om corrosie van materiaal af te krijgen.

De haakse slijper 230mm in gebruik

De haakse slijper 230mm werkt met een draaiende schijf. Met de snelspanmoer zet u snel en zonder gereedschap de slijpschijf 230 mm vast. De aanloopstroombegrenzer is er voor een rustige opstart van uw haakse slijper 230mm. Voor transport en veiligheid wordt de haakse slijpmachine 230mm in een koffer geleverd.

Hoe kunt u dikke tegels snijden met de haakse slijper 230 mm?

Het probleem is vaak dat bij het slijpen met uw haakse slijper 230mm in hardgebakken tegels er spanningen in het materiaal komen, waardoor deze gaan barsten. Met een tegelschijf kunt u een tegel snijden met uw haakse slijper 230mm. Slijp een klein groefje waar u moet zijn, maar over de hele lengte, herhaal dit, maar steeds een klein beetje dieper. Weersta de verleiding om dat laatste stukje door te slijpen met uw haakse slijper 230mm maar houd vast aan die kleine stukjes zodat de tegel kan koelen en u zult zien dat het lukt.

Hoe kunt u vuurvaste stenen zagen met de haakse slijper 230mm?

Vuurvaste stenen kunt u het beste zagen met een haakse slijper 230mm en een diamant slijpschijf 230mm.

Waar zit het kickback punt van de haakse slijper 230 mm?

Kick back is het verschijnsel waarbij een haakse slijper 230 mm plots oncontroleerbaar omhoog schiet bij het slijpen met de punt van het zaagblad. Om dit te vermijden kunt u het volgende doen:

  • Slijp niet met de bovenste top van slijpschijf
  • Houd uw hoofd uit de lijn van het zaagblad
  • Hou de haakse slijper 230 mm stevig vast
  • Ga geconcentreerd aan het werk

Ons haakse slijper 230 mm assortiment

Gereedschappelijk verkoopt verschillende soorten van de haakse slijper 230mm. De haakse slijper 230mm zijn van gerenommeerde A-merken zoals: Bosch Blauw, HiKOKI, Metabo en nog vele andere.

Wat is de beste haakse slijper 230 mm?

Er is niet een ‘beste’ haakse slijper 230mm. De duurdere haakse slijper 230mm is vaak iets veiliger en prettiger in gebruik, ideaal voor de vakman. Een goed voorbeeld is de populaire Bosch Blauw haakse slijpmachine 230mm, ondanks dat is de goedkopere haakse slijper 230mm ook erg goed en handig voor minder frequent gebruik. Voor sporadisch gebruik is de slijpschijf 230mm assortiment.

Wilt u de haakse slijper 230mm kopen?

Als u de haakse slijper 230mm wilt kopen bent u bij Gereedschappelijk aan het juiste adres. De keuze bij Gereedschappelijk is enorm. Daarom kan het zijn dat u niet weet welke haakse slijper 230 mm het meest geschikt is. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen u dan natuurlijk graag. Alle productspecialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten van haakse slijpmachine 230mm en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten van alle verschillende haakse slijpers 230mm.
Mochten er ondanks de informatie op de website nog vragen bij u opkomen of ondervindt u problemen bij de verschillende haakse slijpers 230mm? Bel dan tijdens openingstijden naar 02 4010 595. Verder kunt u ons WhatsApp-en (06 1522 3400) of een mail sturen naar: [email protected].