Mulchpluggen

Wat is een mulchplug?

Een mulchplug, wat is dat eigenlijk? Een mulchplug is niks anders dan een accessoire voor vrijwel alle soorten grasmaaiers. U kunt een mulchplug kopen en deze vervolgens op uw grasmaaier bevestigen. Een mulchplug op uw grasmaaier, verandert uw grasmaaier van een normale naar een zogenaamde mulchmaaier. U hoeft dus geen nieuwe grasmaaier aan te schaffen om te kunnen mulchen, dit kan gewoon met een mulchplug! Door de mulchplug wordt de opvang tunnel van uw grasmaaier afgesloten, hierdoor blijft het gemaaide gras op uw gazon liggen.

Gereedschappelijk is een online verkoper van mulchpluggen, dus als u mulchpluggen kopen wilt, bent u aan het goede adres!

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Makita Mulchplug
    Makita Mulchplug
    10,31 12,48
    Levertijd
    Direct leverbaar

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Een mulchplug voor uw grasmaaier! 

Een mulchplug is een onmisbaar accessoire voor alle grasmaaiers. U kunt een Makita mulchplug zeer gemakkelijk bevestigen op uw grasmaaier en ook weer verwijderen als u wilt. Doordat een Makita mulchplug de opvang tunnel van uw grasmaaier afsluit, gaat het gemaaide gras niet in een bak maar wordt het over het gras verspreid. De fijne snippers worden door de mulchplug als het ware teruggeblazen op uw gazon. Dit proces wordt ook wel mulchen genoemd.

Wat is mulching grasmaaier?

Een mulchmaaier is simpelweg een grasmaaier waarmee u kunt mulchen. Er zijn verschillende soorten van de mulchmaaier op de markt die ook alleen kunnen mulchen en geen gras kunnen opvangen. Er zijn ook soorten van de mulchmaaier die ofwel kunnen mulchen of het gras gewoon opvangen. Met een mulchplug tovert u uw normale grasmaaier om naar een mulchmaaier. Als u weer normaal wilt grasmaaien en niet wilt mulchen, dan kunt u de mulchplug verwijderen. Het is een ideaal accessoire en vaak een stuk goedkoper dan een losse mulchmaaier of grasmaaier met een ‘mulch stand’.

Voordelen van een mulchplug

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een mulchplug? Er zitten vele voordelen aan een mulchplug. Een Makita mulchplug is een goedkope variant om uw grasmaaier om te zetten naar een mulchmaaier. Deze mulchplug zorgt ervoor dat uw grasmaaier gaat mulchen en uw gras er nog beter bij ligt dan wanneer u alleen maar maait. Kortom een mulchplug is veel goedkoper dan een mulchmaaier en bespaart u daarnaast ook veel ruimte, aangezien u nu alles met één maaier kunt doen.

Hoe krijgt u de beste resultaten met grasmaaien?

Mulchen is goed voor uw gras, omdat er door het mulchen een laagje gemaaid gras over uw gazon komt. Dit laagje gras beschermt graswortels tegen hitte, zorgt voor een betere vochtigheidsgraad en geeft onkruid minder ruimte. Ook zorgt een mulchplug voor gras dat weer voedingsstoffen afgeeft aan de bodem en graswortels. Uw gazon zal er door een mulchplug beter uitzien! 

Er zitten ook enkele, kleine, nadelen aan een mulchplug. Als u uw gras net gemaaid heeft ziet het er misschien wat minder mooi uit, omdat er door de Makita mulchplug nog veel gemaaid gras over uw gazon ligt. Uiteraard zorgt het effect van mulchen na verloop van tijd voor een mooier resultaat. De voordelen van een mulchplug wegen zeker op tegen de nadelen! 

Makita mulchplug

Wij hebben verschillende mulch pluggen in ons assortiment. Zo kunt u bij ons onder andere de Makita mulchplug of de Makita mulchplug 48/53 voor aluminium maaidek aanschaffen. 

Wilt u een mulchplug kopen?

Als u een mulchplug kopen wilt, dan bent u bij Gereedschappelijk aan het juiste adres. Wij kunnen u van allerlei soorten mulch pluggen voorzien en uiteraard ook van ruime informatie!

Mochten er ondanks de informatie op de website nog vragen bij u opkomen of ondervindt u problemen bij de verschillende mulchpluggen? Bel dan tijdens openingstijden naar 02 588 7897. Verder kunt u ons WhatsApp-en (00316 1522 3400) of een mail sturen naar: info@gereedschappelijk.be