Afkortzaag

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 110

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 110

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Afkortzaag

Een zaagmachine zoals een afkortzaag is natuurlijk een onmisbaar gereedschap voor een vakman of een echte doe het zelf-er. Alles met de hand zagen is natuurlijk ondoenlijk. Een zaagmachine kan dan een goede uitkomst zijn! Voor het zagen van staafvormige voorwerpen kan je het beste een afkortzaag gebruiken. Maar welke past nou het beste bij jouw klus? Gereedschappelijk helpt je met kiezen!

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is ideaal voor het zagen van kleinere stukken hout en profielen, zoals lijsten voor een schilderij, of balken. Ook kan je gemakkelijk verstekzagen met een afkortzaag. Daarom wordt de afkortzaag ook wel verstekzaag genoemd. Het is een gemotoriseerde zaag met een circulair zaagblad. Een afkortzaag is dus eigenlijk een soort cirkelzaag. Sommige afkortzagen hebben een trekfunctie. Dat wil zeggen dat de afkortzaag naar voren en naar achteren te brengen is. Hierdoor kunnen ook bredere materialen, zoals planken, gemakkelijk afgekort worden. Houdt bij de aankoop van een afkortzaag ook rekening met de diameter van het zaagblad. Er past steeds maar één zaagblad op de afkortzaag, dus als die te klein van diameter is kan het zijn dat je niet diep genoeg kan zagen.

Bij regelmatig gebruik van de afkortzaag kan je overwegen om een (verstelbaar) onderstel aan te schaffen. Hiermee staat je afkortzaag hoger, wat prettiger werkt. Ook zijn er afkortzagen met een laser. Deze laser geeft precies aan waar je langs moet zagen. Superhandig als je het lastig vindt om te bepalen hoe je moet zagen! Zie hier onze zaagonderstellen.

Uitgebreid aanbod

Wij leveren alleen afkortzagen van gerenommeerde merken. Ga nu direct naar:


Naast afkortzagen levert Gereedschappelijk ook verschillende soorten andere zagen, waaronder:


Staat de afkortzaag, of andere zaagmachine, die jij op het oog had nou niet op de website? Geen probleem! Neem contact met ons op en dan zullen we samen kijken naar de mogelijkheden. Zie hier onze contactinformatie.